Acuzații de malpraxis, la adresa unui ortoped de la SJU Târgu-Jiu! Victima, un profesor pensionar, a decedat la un spital din Craiova

2546

Medicul ortoped Cătălin Rădulescu este acuzat de aparținătorii unui profesor pensionar din Bălănești că l-ar fi externat mult prea devreme din secția Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, omul fiind victima unui accident rutier grav petrecut la începutul acestei luni în Bălănești. În opinia familiei bărbatului(acesta murind, vineri noaptea, la un spital din Craiova), medicul ar fi refuzat pacientul la a doua internare, după ce acesta a fost readus de o ambulanță la UPU, două zile mai târziu. Fosta soție a decedatului îl acuză pe medic de nepăsare și chiar de malpraxis, deoarece nu i-ar fi acordat bolnavului tratamentul cuvenit, un loc în Secția de Ortopedie și atenția necesară, pacientul suferind un accident în urma căruia i s-a fracturat vertebra 5 lombară, dar și șoldul. Bărbatul mort este unchiul fostei vedete a TVR, Raluca Moianu.

Dorel Nicolae Ionici de 64 de ani a fost victima unui accident rutier petrecut în urmă cu două săptămâni pe raza comunei Bălănești, mai exact pe 2 noiembrie, la câțiva metri de locuința acestuia. Profesorul pensionar, ce se deplasa spre un magazin din sat pentru a-și cumpăra țigări, a fost acroșat de mașina condusă de un șofer din Vâlcea care, neatent, l-a luat pe capota mașinii. Acesta nu se deplasa pe marginea drumului la momentul incidentului, ci spre centrul drumului, lucrul acesta fiind constatat, imediat după accident, de polițiști. Nici victima, dar nici șoferul nu erau băuți. Profesorul s-a ales cu o fractură la vertebra 5 lombară și o fractură de șold pe partea dreaptă, susține fosta soție care l-a îngrijit imediat după evenimentul în cauză. Profesorul pensionar a fost luat, după accident, cu ambulanța și a fost internat, sâmbătă seara, pe 2 noiembrie, în secția de Ortopedie a SJU Târgu-Jiu, la dr. Cătălin Rădulescu. În mod surprinzător, marți, pe 5 noiembrie, pacientul ce suferise acel accident rutier a fost externat, deși bolnavul spunea că are dureri îngrozitoare. ,,Mi l-au dat acasă, medicul Rădulescu recomandând recuperare la domiciliu, asta la doar trei zile de la accident. Ortopedul i-a prescris o injecție, o dată pe zi, timp de 30 de zile.Nu am avut ce face, l-am dus acasă la el, dar de la momentul plecării din spital a acuzat dureri foarte mari. Nu se putea ridica de pe pat și se plângea că îl doare spatele.
Am aflat, de la el, că a venit autorul accidentului în spital, cu două iaurturi la fostul meu soț, și, cu siguranță, a trecut și pe la doctor… Doar așa îmi explic graba cu care a fost externat bolnavul din spital”, a explicat femeia.Aceasta povestește că, la două zile de la externare, a fost nevoită să ducă iar bolnavul la spital, deoarece bărbatul de 64 de ani acuza dureri puternice și o stare de rău.,,Am ajuns iar la spital, cu el, cu o ambulanță. Medicul Rădulescu era de gardă chiar atunci, pe 7 noiembrie, dar, când ne-a văzut a refuzat să-l interneze din nou. S-a exprimat că nu are motive să-l interneze, deoarece pacientul trebuie să se recupereze la domiciliu. Doctorul mi-a spus asta mie, la UPU, pe Tudor. Degeaba am cerut internarea lui, chiar l-am rugat să îl trateze câteva zile că are dureri mari, dar medicul ortoped a refuzat. Și atunci ca și la externare am fost sigură că refuzul are legătură cu autorul accidentului, care sunt sigură că l-a convins pe medic să nu-l țină prea mult internat…În acea seară, ne-am dus cu ambulanța la Spitalul 700, l-a văzut un endocrinolog și un neurolog. Unul dintre medicii chiar ne-a spus că, <>, de nu vrea să-l interneze… Și dânșii au refuzat să-l oprească în spital, pe motiv că are fracturi și că era la prea puțin timp după accident. L-am dus înapoi la Bălănești, cu un taxi. Nu vă imaginați cum a stat, săracul, în mașină”, a completat fosta soție a bolnavului.

Dus la un cămin din Craiova pentru îngrijire permanentă!
Pacientul a revenit astfel la domiciliu, cu dureri groaznice, obligat să ,,se recupereze” la domiciliu. Spunea, potrivit rudei sale, că îl doare spatele îngrozitor, dar și șoldul, nu putea să mai mănânce și era imobilizat la pat.Omul locuia singur, iar fiica studentă și fosta soție au hotărât că necesită îngrijire de specialitate.Au găsit, săptămâna trecută, un cămin privat de bătrâni în Craiova, unde bolnavul a fost dus cu aprobarea sa, dar a stat acolo doar câteva zile, având o stare generală proastă.Fosta soție a fost anunțată, în această perioadă, de personalul unității de îngrijire că starea noului venit nu e bună. Din acest motiv, joi, profesorul pensionar a fost vizitat de fosta soție. Femeia văzând însă că starea de sănătate a fostului soț nu e deloc pozitivă, a decis să-l ducă la un spital din Craiova, pentru control de specialitate.

Dus viu, ridicat mort!
La scurt timp după ce a ajuns în mâinile medicilor din Bănie, pacientul a decedat, asta, undeva la miezul nopții. Familia a fost anunțată câteva ore mai târziu de moartea pacientului, fosta soție fiind șocată de vestea primită. Aceasta a început însă de vineri demersuri pentru aducerea corpului neînsuflețit acasă, declarând că așteaptă rezultatul necropsiei pentru a cere apoi explicații SJU Târgu-Jiu. Femeia a spus că este curioasă ce va spune, mai ales, ortopedul, dar și conducerea unității medicale, asta în urma deciziei dr.Rădulescu de a refuza internarea pacientului și tratarea sa corespunzătoare. ,,Așteptăm rezultatul necropsiei și vom vedea cum vom acționa. Refuzul medicului de a primi pacientul există însă, este notat în fișa cu care bolnavul a ajuns la UPU. Nu este posibil cele întâmplate. Dacă bolnavul era tratat corespunzător acum poate era în viață”, a mai spus femeia.Profesorul Dorel Nicolae Ionici a profesat în fața elevilor de școală specială la Bumbești-Jiu, Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești. Era pensionar de 3 ani de zile, pe caz de boală, acesta suferind și de un diabet. Acesta este unchiul fostei realizatoare a emisiunii ,,Iartă-mă” de la TVR. Mai exact, decedatul este rudă cu Raluca Moianu.

Ortoped controversat! Plângeri de malpraxis
În ceea ce îl privește pe medicul ortoped Rădulescu, în ultimii ani, acesta a fost acuzat de mai multe ori de malpraxis. În 2009, o tânără îl arăta cu degetul pe medic că l-ar fi tratat cu indiferență pe prietenul ei pe care medicul în cauză l-a operat atunci. În 2014, același ortoped a fost acuzat de un pacient de 66 de ani că în loc de o proteză la picior, omul având o fractură, Rădulescu l-a pus să comande o tijă. Omul a consultat medici din Timișoara și Craiova care i-au spus că nu avea nevoie de tija în cauză, incidentul petrecându-se în 2012. Pensionarul l-a acuzat pe doctor de malpraxis, de partea pacientului fiind numeroase persoane care au povestit că au trecut prin incidente similare.Un an mai târziu o tânără a murit după o scurtă internare în Spitalul Județean de Urgență, familia acesteia spunând că unitatea nu avea medic de gardă. Rădulescu a dat explicații în acest caz. De fiecare dată însă, doctorul a scăpat de gravele acuzații.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here