Acuzaţii de fals şi uz de fals! Şefii de la Coremi Inter, la un pas de răspunderea penală după pierderea deszăpezirii din Gorj

732

Lipsa utilajelor de deszăpezire necesare firmei SC Coremi Inter SA din Rovinari pentru ducerea la îndeplinire a contractului câştigat la licitaţia de la Craiova, privind curăţarea de zăpadă şi întreţinerea pe timpul iernii a drumurilor naţionale din Gorj, care a dus, recent, la rezilierea contractului firmei administrate de Ion Voiciloiu, nu se va lăsa fără urmări. Pentru că drumurile din Gorj rămân în plină iarnă fără deszăpezire, asta în baza unui fals şi a uzului de fals de care sunt acuzaţi oficialii firmei, responsabilii riscă şi tragerea la răspundere penală. Este vorba despre responsabilii atât de la Coremi, firmă aflată sub patronatul afaceristului Nicolae Sarcină, cât şi organizatorii licitaţiei, care, se pare că, nu au verificat dacă lista de utilaje a firmei din Rovinari corespunde realităţii.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR) a reziliat, cu câteva zile în urmă, contractul încheiat cu Coremi Inter SA Rovinari, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul nostru. Narcis Neaga, şeful CNADNR, a explicat simplu că firma Coremi Inter nu şi-ar fi respectat obligaţiile din contract, neprezentând până la ora respectivă utilajele cu care ar fi urmat să se facă procedura de deszăpezire. Asta în condiţiile în care firma trebuia să încaseze pe baza acestui contract aproape un milion de dolari. Deşi Nicu Sarcină, după Voiciloiu, a fost somat să prezinte utilajele, cei doi nu au făcut-o în, evident, lipsa acestora iar contractul s-a reziliat. Până aici nimic incorect, dar mulţi sunt cei care se întreabă cine va realiza aceste lucrări în perioada în care se va relua licitaţia de deszăpezire? Cine îşi va asuma prejudiciul creat participanţilor la trafic, dacă, iarna care bate la uşă, va face impracticabile drumurile din Gorj, este o altă întrebare care arată clar că cei care au creat un astfel de prejudiciu trebuie traşi la răspundere. Asta pentru că licitaţia în cauză s-a câştigat fraudulos, lucru pe care nu-l neagă nici reprezentanţii CNADNR, supăraţi că au permis să se întâmple o astfel de nenorocire. Asta cu atât mai mult cu cât oficialii din Gorj şi Craiova nu scapă, la rândul lor de acuze.

Coremi, pierde şi contractul cu spaniolii
Problemele apărute în legătură cu acest contract, care a făcut vâlvă pe plan naţional, au creat altele şi pe plan local, clătinând imperiul creat de Sarcină la nivelul judeţului Gorj. După ce salariaţii i-au bătut la uşă, protestând cu strigături, pentru că nu şi-au mai încasat salariile din luna august, iar noii investitori din oraş l-au lăsat fără mână de lucru ieftină, afaceristul se pregăteşte să mai încaseze o lovitură. Asta, deoarece, spaniolii care prestează la DN 66 l-au anunţat că vor să renunţe la contractul cu Coremi, firmă care a subcontractat porţiuni din lucrare, pe motiv că materialele folosite la asfaltare ar fi de proastă calitate. Deşi Sarcină ar fi încercat să schimbe hotărârea spaniolilor, menţionând că asfaltul ar fi provenit de la staţia sa şi că problemele legate de degradarea acestuia nu s-ar fi datorat procesului de producţie, aceştia i-ar fi dat de înţeles că nu ar da înapoi, de teamă că lucrarea nu ar fi recepţionată pe motiv că nu s-au îndeplinit indicatorii din caietul de sarcină. Firma spaniolă a realizat excelent porţiunea de drum de la Bâlteni încolo, fapt pentru care a fost o garanţie pentru autorităţi că vor lucra la fel de calitativ ca şi data trecută.

SUCCESe şi InSUCCESe
Deşi firma de construcţii a prins un alt contract avantajos legat, în mod curios, de distribuirea unor pachete pentru asistaţii sociali, ultimele două probeleme afectează grav situaţia financiară a societăţii. De altfel şi Succes Nic Com Voluntari a câştigat un contract de acest gen cu autorităţile din Dolj, pentru asigurarea pachetelor pentru nevoiaşi, fapt care a mai înmulţit banii societăţii. În Gorj, însă, în ultima lună, mai multe magazine Succes au fost vandalizate, aparent fără vreun motiv.
O parte a salariaţilor s-au îndreptat cu acuzaţii împotriva patronatului, unii mergând cu sesizări chiar şi la Institutul de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, cerând totodată ca ITM Gorj să ia poziţie împotriva celor de la Coremi şi de la celelalte societăţi din “imperiu” care nu au plătit salariile angajaţilor, din vară. “La Institut au fost foarte multe sesizări în ultimul timp legat de problemele şi neregulile create de Coremi, dar şi de alte firme cu patronat comun. Oamenii reclamă ingineriile financiare, returnările de TVA, înfiinţarea continuă de noi firme de apartament, calitatea administratorilor, felul cum sunt băgate firmele acestea în faliment, lipsa salariilor şi felul cum este asigurată siguranţa angajaţilor. Sunt acuzaţii grave la adresa lui Voiciloiu, dar şi asupra lui Beuran şi a lui Şendroiu. Nu este un secret că sunt zeci de firme noi care sug zeci de miliarde de la bugetul statului. Culmea este că acestea sunt administrate de apropiaţii lui Sarcină, sediul firmelor fiind chiar în apartamentele lor. Noi vom verifica toate acestea, în perioada imediat următoare, şi vom adresa un răspuns celor care au venit la Institut cu acest timp de sesizări şi reclamaţii”, a declarat preşedintele IAIPP Gorj, Dan Ilie Morega.

O altă firmă de deszăpezire aleasă în următoarele două luni
Acesta şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea legată de lucrările de deszăpezire din această iarnă dar şi faptul că CNADNR ar putea alege o altă firmă pentru realizarea acestor lucrări, abia în două luni. “Autorităţile trebuie să se implice pentru rezolvarea problemei, prefectul, Preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să găsească soluţii, iar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere penală”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

 1. Mi se pare foarte tare.
  Pacat ca nu s-a intamplat mai devreme chestia asta.
  Ce a facut sarcina in gorj este bataie de joc (si inca face).
  Magazinele Succes si cele mai proaste posibile.
  Nu gasesti nimic in ele.
  Toate lucrarile executate de ei sunt de cea mai proasta calitate (a aratat de multe ori asta).
  Isi bate joc de angajati.

  Ce sa mai zicem. Sper sa ii ia pe toti la rand.

 2. DOMNUL NICOLAE SARCINA A CREEAT MII DE LOCURI DE MUNCA IN JUDETUL GORJ,SUCCESUL VA REZISTA PTR CA SUNT OAMENI CURATI SI PUTERNICI CARE AU DAT O PAINE OAMENILOR SI-N VREMURILE BUNE SI-N CELE RELE.SA VA FIE RUSINE CELOR CARE NU VEDETI REALITATEA,
  FRUNTEA SUS CELOR DIN ACEASTA COMPANIE CU SIGURANTA VE-TI TRECE PESTE ACESTE RAUTATI SI INVIDII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here