Acuzații: Bani împărțiți pe criterii politice

653

Un nou scandal privind repartizarea banilor către primării. Este vorba de cota de 20% din TVA și impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2020 și estimările pentru 2021 și 2022.
Liberalii acuză că banii au fost împărțiți strict pe criterii politice.
„Jumătate din primăriile PNL au primit 0 lei. Municipiului reședință de județ Târgu-Jiu i s-au alocat 2.297 mii de lei, municipiului Motru – 2.296 mii de lei, orașului Novaci – 0 lei! În schimb, orașul Turceni, cu primar PSD, primește 6.851 mii lei.
În timp ce un orășel ca Turceni primește de 3 ori mai mulți bani decât municipiul reședință de județ sau municipiul Motru, primăriile liberale Arcani, Berlești, Bîlteni, Bolboși, Cîlnic, Fărcășești, Prigoria, Roșia de Amaradia primesc 0 lei”, anunță Denisa Suță, consilier județean PNL.
Consilierii județeni liberali au cerut, la ultima ședință, ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi și să fie pus în dezbatere într-o ședință extraordinară, astfel încât să poată consulta proiectul de hotărâre ce le-a fost transmis în e-mail cu două ore înainte de ședință.
„Singurul criteriu luat în calcul la împărțirea acestor sume a fost cel politic. Au luat de la ceilalți ca să dea la PSD-iști”, mai spune Șuță.
Reprezentanții Consiliului Județean Gorj susțin că acuzațiile opoziției sunt nefondate și că repartizarea banilor se face „în funcție de necesități, nu pe criterii politice”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here