Acuzație de ultraj la Penitenciarul Târgu-Jiu! Un interlop a amenințat și jignit agenții închisorii

1958

Douăzeci de agenți din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au fost jigniți și amenințați miercuri, 13 februarie, de deținutul Muntean Alexe Cătălin, condamnat pentru șantaj, la o percheziție făcută la două camere de detenție din secția 1 a închisorii. Deranjat de faptul că a fost percheziționat corporal, Muntean, care trebuie să petreacă patru ani după gratii, ar fi înjurat într-un mod destul de trivial și i-ar fi amenințat pe agenții, care se aflau pe holul secției. Agenții respectivi au fost deranjați că șeful de echipă, mai exact șeful de tură subcomisar de penitenciare Bogdan Popa și șeful de schimb Gabriel Evilescu s-au făcut că nu aud injuriile și amenințările, deși ambii se aflau lângă ușa camerei de detenție, cu două studente de la Academia de Poliție, aflate acolo în practică. Agenții de poliție au scris zece note de constatare legat de cele petrecute, nu și șeful de tură. Perchezițiile s-au făcut fără probe video și fără ca supraveghetorii să aibă body-camerele pornite.
Mai mult, niciun supraveghetor de pe secție nu a scris despre incident, deși au fost martori la ieșirea lui Muntean, același care anul trecut, după eliberarea din penitenciar, revenit la poarta unității, a amenințat că agresează un agent, aflat în timpul serviciului.
Să nu uităm că, asupra conducerii închisorii planează suspiciuni de corupție și înțelegeri incorecte cu deținuții. Poate din acest motiv, acest gen de fapte sunt ignorate, spun sindicaliștii închisorii afiliați FSANP. Astăzi, vineri 15 februarie, Penitenciarul Târgu-Jiu organizează un bilanț de activitate pe anul trecut, evident cu ușile închise. Suntem curioși, dacă între realizările conducerii se numără și combaterea ultrajului în rândul agenților, exercitat de deținuți.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here