Acum: Acțiune Salvamont! Un bărbat s-a răsturnat cu autoturismul în Parâng

1553
În acest moment are loc o acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane accidentată pe Transalpina, în zona masivului Parang, în urma răsturnării cu autoturismul.
”Accidentul s-a produs in zona judetului Valcea, dar intervin, ca echipaj de prim raspuns, salvamontiștii gorjeni aflați în serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Ranca cu o ambulanta Salvamont.
Din păcate, din cauza stratului de nori nu sunt conditii de zbor pentru elicopter iar, către zona accidentului, a fost trimisă și o ambulanta SMURD din Petroșani, dar care are de parcurs peste 50 de km.
Din fericire, Transalpina nu este aglomerată la aceasta oră, iar ambulanța Salvamont poate să se deplaseze relativ repede, pentru că, din păcate, ambulantele Salvamont, deși sunt dotate legal cu mijloace de semnalizare acustica și vizuala care sa le asigure prioritate in trafic, legislația necorelata și neactualizate, nu le permite sa apese butonul care sa le pornească și care , poate face diferența dintre viata și moarte”, a anunțat Salvamont Gorj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here