Actorul Ionuţ Stoica, un poliţist activ în pelicula “Aurora”

375
ionut stoica facuta de mineActorul gorjean Ionuţ Stoica, premiat la Cannes pentru rolul său din filmul “Poliţist, adjectiv”, se va remarca în următoarea perioadă cu un nou rol, tot de poliţist, în pelicula “Aurora”, regizată de Cristi Puiu.

“În primul film interpretam un poliţist care mai avea puţin până la pensie şi era prea puţin implicat în activitatea profesională, iar în Aurora mă numesc Marian Ploscanu şi sunt un poliţist activ, cu putere de muncă”. Acesta, alături de colegii săi din “Aurora”, peliculă pentru care au filmat vreme de trei zile, majoritatea scenelor fiind desfăşurate într-un fost penitenciar de femei.

În aceste zile, actorul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” face repetiţii alături de colegii săi pentru o premieră ce va avea loc peste aproximativ 10 zile. Pentru Ionuţ Stoica meseria de actor presupune o muncă enormă, sute de ore de repetiţii. “Teatrul e tot pentru mine, e locul unde mi-am dorit încă din copilărie să-mi petrec zilele şi nopţile şi care mi-a adus cele mai mari satisfacţii”. Conform declaraţiilor acestuia, înainte de Revoluţia din 1989 a cochetat cu teatrul popular, grupurile satirice, iar locul său actual de muncă a fost ca o chemare. “Scena e un mod de a fi şi de a trăi. E tot. Datorită teatrului am ajuns unde nici măcar cu gândul nu credeam că voi ajunge”, a mai spus actorul gorjean.
El ne-a mai dat şi câteva informaţii, însă a fost mai “scump” la dezbaterea acestui subiect, mărturisindu-ne că un regizor bucureştean i-a mai propus un rol într-o peliculă ce se anunţă a fi de un real succes. “Nu pot da multe detalii deoarece am fost contactat de cei care se ocupă de acest nou proiect în care mă voi implica şi eu. Reprezentanţii mi-au cerut să accept dar să am răbdare deoarece din cauza crizei financiare există probleme în concretizarea proiectului”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here