Actorul Dan Puric la Peştişani, pensionarii tismăneni la Mănăstirea Prislop

352

Aşa cum anunţam în Gorjeanul de vineri, marele actor, scriitor şi luptător pentru românitate, Dan Puric a sosit duminică la Peştişani, venind direct de la Chişinău, cu o scurtă oprire la Zimnicea. Domnia sa a participat la lansarea volumului VUTURUL DE MUNTE, scos la Editura MĂIASTRA, Târgu-Jiu – 2014, ediţia a doua, revizuită şi adăugită de autor – luptătorul anticomunist  Sergiu Mischie, din Hobiţa, comuna Peştişani – vreme de 40 de ani şi deţinut politic la o vârstă când era minor, prieten încă din închisorile comuniste cu Seniorul Corneliu Coposu, ş.a.m.d.

Lansarea a avut loc la Obştea Peştişani, în organizarea preşedintelui-director al acestei asociaţii de proprietari de păduri ale munţilor unde acţionaseră în rezistenţă luptătorii anticomunişti precum căpitanul Grigore Brâncuşi şi minorul Sergiu Mischie, dornic să elibereze România – mama sa, prima fiind mama natural Olimpia – de sub jugul bolşevic.
prislopManifestarea a fost monitorizată de jurnalistul Grigore Cartianu, originar din Brădiceni, comuna Peştişani, iar ca invitaţi au mai participat şi vorbit, cum spunea, Dan Puric – cu obârşie din Padeşul Gorjului, pe linie paterna,  Rectorul Moise Bojincă, prof.dr. Gheorghe Nechita, poetul Ion Căpruciu, jurnalistul Ion Predoşanu, evident, ec. Ion Poenaru şi poetul Sabin Firiza. Nu doar ei, dar vom reveni mai pe larg în ziarul de mâine.
*
Un grup de 55 pensionari ai Asociaţiei Pensionarilor din oraşul Tismana, preşedinte Rodica Neamţu, au participat ieri la un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la mormântul Părintelui şi Sfântului românilor Arsenie Boca. Pentru a se închina şi ruga Marelui Sfânt şi făcător de minuni. Pictor de biserici, între altele, Părintele Arsenie Boca a fost şi un valoros pictor de biserici, fiind şi autorul celebrului tablou „Intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia”.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here