Activităţile sportive de Ziua Tineretului

198

În perioada 7-9 mai, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj va desfăşura o serie de activităţi în municipiu, dedicate tinerilor. Printre aceste activităţi se clasifică Crosul Tineretului, Street-ball, Jocuri pentru toate vârstele, „Târgul de Joburi”, – Flash mob – „Tineri cu bun simţ” şi multe alte activităţi în acest scop.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj va desfăşura o serie de activităţi cu şi pentru tineri, după cum urmează:
– Crosul Tineretului se va desfăşura în data de 8 mai în centrul oraşului, pe categorii de vârstă. De asemenea se vor oferi tricouri inscripţionate tuturor participanţilor, iar cei mai buni sportivi vor primii diplome, medalii şi premii în obiecte.
– Street-ball – în perioada 7-9 mai se vor desfăşura meciuri de baschet 3 la 3, pe două grupe de vârstă, pe terenurile din baza sportivă Tudor Vladimirescu. Se vor oferi aceleaşi premii concurenţilor ca la Crosul Tineretului.
Jocuri pentru toate vârstele – timp de 3 ore, în data de 8 mai, se vor desfăşura activităţi de dinamizare, team building, exerciţii de încredere şi divertisment, sub îndrumarea voluntarilor din organizaţiile de tineret:ATDR, CDCD, CECIS. Activităţile au un caracter ludic şi educaţional. De asemenea activităţile vor fi supravegheate de 5 voluntari.
– „Târgul de Joburi” – în ziua de 8 mai, timp de 4 ore, în holul Facultăţii de Drept din Târgu-Jiu, agenţii economici îşi vor prezenta oferta de locuri de muncă pentru tineri.
– Flash mob– „Tineri cu bun simt” – este o activitate scurtă ca durată, dar care se vrea cu impact mare în rândul tinerilor. Va fi promovat un mesaj pozitiv. Vor participa un număr de 15 tineri care vor pregăti activitatea şi vor antrena alţi tineri doritori să se alăture mesajului promovat. Participanţii vor primi tricouri inscripţionate, hârtie şi pixuri.
-„ONGT- urile în CENTRUL atenţiei” – ONGT- urile vor avea ocazia să-şi promoveze activitatea şi proiectele. Reprezentanţii acestora se vor afla pe parcursul zilei de 9 mai, având contact direct cu tinerii care se vor afla în centrul oraşului.
– Punct de informare „Voluntari pentru viitor” – Se va amplasa un stand în centrul municipiului, unde tinerii se pot adresa voluntarilor pentru informaţii despre proiectul „Voluntari pentru viitor”. Se vor împărţi pliante, flayere, etc.
-„Cetăţean român, cetăţean european” – în data de 9 mai, în incinta Facultăţii de Litere din Târgu-Jiu se va desfăşura un simpozion având ca temă sărbătorirea Zilei Europei, la care vor participa elevi şi studenţi.
– „45 degrees QUEST 2013” – Activitatea principală a acestui proiect constă în realizarea unui concurs de orientare în oraş, prin organizarea unui traseu cu diferite probe, pe care participanţii vor trebui să îl parcurgă. Se vor oferi tricouri inscripţionate tuturor participanţilor, iar cei mai buni vor primii diplome, medalii şi premii în obiecte.
– „Lumina Europei” – în data de 9 mai, se vor aprinde lumânări în forma steagului Uniunii Europene în Amfiteatrul din centrul oraşului. Se vor împărţi de asemenea steguleţe şi se va cânta imnul UE şi alte melodii în temă.
– Palatul Copiilor va oferi un spectacol de muzică şi dans în amfiteatrul din centrul oraşului pentru toţi cetăţenii din Târgu-Jiu.
– Animaţie stradală – moment de clawing şi jonglerii.

Parteneri
În realizarea acestor activităţi s-au implicat: Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Asociaţia Drumeţii Montane, Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Filiala „Ecaterina Teodoroiu”, Consiliul Judeţean al Elevilor Gorj, Asociaţia CECIS România, Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, AFOFM GORJ.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here