Activităţi sezoniere în Germania pentru gorjeni

353

Angajatorii din Spaţiul Economic European (EURES) dispun de 69 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Gorjenii pot aplica pentru unul dintre aceste job-uri, selecţia finală având însă loc la Braşov în zilele de 27 şi 28 august 2014.

Nemţii oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar (18 posturi), ospătar/personal servire clienţi (15 posturi), recepţioner (15 posturi), ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King (15 posturi) şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet (6 posturi).
Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Pentru posturile de recepţioner şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C1 – C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu. Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de angajator, începând cu luna septembrie 2014. Salariul oferit este de 1400 – 2200 euro brut/lună (în funcţie de tarifele în domeniu şi de zona în care se va desfăşura activitatea).

Şomajul a scăzut
În prezent, în județul Gorj există 10.446 de șomeri, rata șomajului fiind de 7,22%. “Rata șomajului este în scădere față de anul trecut, dar și față de luna trecută. În urma Bursei Locurilor de Muncă s-au angajat peste 380 de șomeri. Avem cursuri de calificare la care participă mulți șomeri, mulți dintre ei își și găsesc locuri de muncă grație noii pregătiri”, a precizat Romeo Chiriac.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here