Activităţi preventive în liceele şi şcolile din Târgu-Jiu

233

În perioada 16-20 februarie 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat în mai multe şcoli şi licee din Târgu-Jiu activităţi de informare a şcolarilor pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor şi a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Printre cei care s-au întâlnit cu poliţiştii săptămâna trecută se numără elevii şi cadrele de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din municipiul Târgu-Jiu. Oamenii au legii distribuit acolo pliante şi afişe cu informaţii şi recomandări şi au prezentat teme şi dezbateri pentru conştientizarea acestora în vederea diminuării riscului victimal şi prevenirea implicării în consumul şi traficul de droguri.

untitled2Acţiuni pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor s-au mai desfăşurat săptămâna trecută la Liceul Energetic Nr.1, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi Colegiul Naţional „Spiru Haret”. Şi în aceste trei unităţi de învăţământ au fost distribuite pliante şi afişe cu informaţii şi recomandări şi au fost prezentate teme şi dezbateri vizând conştientizarea elevilor cu privire la riscurile pe care le implică consumul şi traficul de droguri. Tot săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au mers şi la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” din municipiu, unde s-au întâlnit cu elevii de clasa a VII-a şi cadrele didactice şi au participat la dezbateri ce au vizat diminuarea riscului victimal şi prevenirea implicării în fapte antisociale a minorilor. Poliţiştii au împărţit pliante cu informaţii şi recomandări şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii de învăţământ pentru diminuarea absenteismului. „La aceste activităţi au participat aproximativ 200 de beneficiari care au primit recomandări în acest sens pentru a conştientiza importanţa comunicării şi implicarea activă în educaţia anti-infracţională, pentru a nu deveni victime sau chiar autori unor infracţiuni”, a precizat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here