Activități deosebite organizate ”între vecini”, într-un cartier din Târgu Jiu

1123

Zeci de persoane au participat, cu mic, cu mare, la un eveniment special ce a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, într-un cartier din municipiul Târgu Jiu.

Intitulat ”Floriile Între Vecini”, organizatorii au dorit să promoveze tradițiile de Florii, care pare că se pierd odata cu trecerea anilor, și nu mare le-a fost mirarea să vadă că numeroși copii au participat la acestea, fiind chiar încântați. Copii de toate vârstele, având alături părinți, s-au strâns în părculețul de joacă din zona Liceului Teologic, în Grădina Infinitului, comunitatea arătând astfel că este una unită și preocupată de păstrarea tradițiilor și crearea unui mediu prietenos pentru generațiile actuale și viitoare.
Printre activitățile derulate s-au numărat: demonstrație de lucru la războiul de țesut, atelier de tricotaj și cusut pe etamină, atelier despre Ziua Pământului și protejarea mediului înconjurător, crearea de decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale, dar, în special, evenimentul a implicat multă socializare și punerea la punct a unor planuri de viitor pentru păstrarea tradițiilor și a aprecierii contribuției aduse pentru dezvoltarea unei comunități frumoase într-un mediu curat.
”Dragi vecini, sunteți minunați! Puterea comunității se vede… Mulțumim doamnei meșter popular Liliana Arapu pentru lecții și răbdare, restaurantului Bulevad pentru sprijin și vecinului Lucian Constantin pentru atmosferă. Mulțumim celor care au participat activ și au făcut loc în agendă pentru a ne ajuta, dar și celor care au venit și s-au bucurat de atmosferă”, au transmis, la final, organizatorii manifestării.
De altfel, evenimentul ”Floriile Între Vecini” a fost chiar și unul caritabil deoarece comunitatea care și-a dat mâna pentru organizarea activităților s-a alăturat campaniei de strângere de jucării, parte a proiectului ,,Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet!” prin care cotidianul ”Gorjeanul” își dorește să aducă un strop de bucurie pe chipurile copiilor din familiile defavorizate de pe raza localităților județului Gorj. Participanții au donat astfel jucării care au ajuns apoi la sediul ”Gorjeanul”, iar de la sfârșitul acestei săptămâni vor ajunge în mânuțele copiilor din familiile sărmane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here