Activităţi de informare şi educare, cu ocazia Zilei Gărzii Naţionale de Mediu

170

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, aniversată în fiecare an pe data de 12 martie, a fost marcată şi la Târgu-Jiu. Au avut loc acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică pentru elevii mai multor unităţi de învăţământ din Gorj în care li s-a explicat atribuţiile şi responsabilităţile instituţiei, precum şi problematica de mediu din judeţ.

Comisariatul Judeţean Gorj a pregătit mai multe activităţi menite să educe tânăra generaţie cu privire la protecţia mediului înconjurător. “Cu ocazie aniversării Gărzii Naţionale de Mediu am desfăşurat şi noi acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică. Am făcut un comunicat către toate autorităţile publice locale prin care le-am adus la cunoştinţă toate obligaţiile legale de protecţia mediului. Am mers în unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu, Bumbeşti – Jiu şi Novaci, unde am oferit diferite teme de protecţie a mediului pentru a fi prezentate de către cadrele didactice elevilor la ora de dirigenţie”, a precizat Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.
De asemenea la Baia de Fier a avut loc o masă rotundă cu organizaţiile nonguvernamentale privind diferite teme de ecologizare a zonelor Polovragi, Baia de Fier, Novaci.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here