Activităţi de educaţie ecologică pentru 25 de tineri

501

În perioada 20-28 august, Eco Youths a găzduit cea de-a doua activitate (schimb de tineri) din cadrul proiectului YES – Youth Eco Summer, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acţiunea cheie 1- Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului. În cadrul schimbului de tineri au fost implicate 25 de persoane din ţările partenere: Italia (Associazione Eufemia), Bulgaria (CYA – The change is in You), Slovacia (ADEL – Association for Development, Education and Labour) şi Letonia ( Express Yourself) inclusiv România (Asociaţia Eco Youths). Obiectivul principal al proiectului s-a referit la educaţia ecologică în rândul tinerilor şi formarea deprinderilor şi abilităţilor de adoptare şi manifestare a unui comportament eco responsabil.
Pe parcursul celor 7 zile de activităţi, tinerii au luat parte la: sesiuni de educaţie ecologică; workshop-uri cu tematică eco, ce au constat în identificarea zonelor cu probleme de poluare din ţara lor şi prezentarea acestora prin metode non-formale cât mai inedite; vizită la staţia de epurare a apei din Târgu-Jiu; ecologizarea zonei Rezervaţiei Naturale Cheile Sohodolului; flash-mob eco în Târgu-Jiu, prin care au transmis cetăţenilor mesaje de sensibilizare în vederea protejării mediului înconjurător.
ecoyouth2Rezultatele principale ale acestei mobilităţi de învăţare se referă la: schimbarea comportamentală cu privire la mediul înconjurător a tinerilor implicaţi direct în proiect, cât şi conştientizarea de către aceştia a necesităţii implicării mai active şi eficiente în problemele legate de mediu; comunitatea locală a fost conştientizată cu privire la problemele de mediu. Cea de-a 3-a etapă a proiectului este reprezentată de următoarele trei luni de zile, perioadă de monitorizare, evaluare şi diseminarea rezultatelor obţinute.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here