Activităţi anti-tutun şi anti-alcool în tabăra de la Tismana

394

Angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj s-au deplasat, săptămâna trecută, în tabăra de la Tismana, unde au vorbit cu elevii despre efectele nocive ale fumatului şi consumului de alcool. 35 de micuţi au fost beneficiarii acestei acţiuni, ei provenind din judeţul Timiş. Activităţi de acest gen vor fi derulate pe tot parcursul verii, în toate taberele de pe raza judeţului nostru.

Pe parcursul verii, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj vor fi prezenţi în taberele de pe raza judeţului nostru pentru a desfăşura acţiuni de informare şi prevenire a fumatului, a consumului de alcool, droguri şi substanţe psihoactive. Activităţile de acest gen au fost demarate săptămâna trecută, când angajaţii CPECA Gorj s-au deplasat în tabăra de la Tismana. Acolo erau cazaţi 35 de elevi veniţi din judeţul Ţimiş. „Săptămâna aceasta am mers în tabăra de la Tismana şi am desfăşurat activităţi de informare a tinerilor despre efectele nocive ale fumatului şi consumului de alcool, fiind vorba despre elevi cu vârste destul de fragede. Au fost 35 de elevi în tabără din judeţul Timiş”, a confirmat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj. Tinerii cu care au stat de vorbă specialiştii antidrog s-au arătat foarte receptivi la mesajele transmise, acţiunea din tabăra de la Tismana fiind un succes.

Toate taberele, vizitate de specialiştii antidrog
În lunile de vacanţă, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj vor fi prezenţi şi în taberele din judeţul nostru, pentru a discuta cu elevii şi a le vorbi despre efectele nocive ale fumatului, consumului de alcool şi de droguri. „Vom promova campania „Prea rebel să fii condus” şi vom derula activităţi de informare cu privire la consumul de alcool, fumat şi droguri. Pentru că, după cum arată cele mai recente studii, a scăzut vârsta la care copiii se apucă de fumat, ajungând la 10 ani, elevilor de clasele I-IV le vom vorbi despre tutun şi alcool, iar celor de gimnaziu şi liceu le vom vorbi despre efectele nocive ale consumului de droguri”, a explicat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.
Activităţile numeroase, planificate de reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au drept scop informarea populaţiei şi prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here