Activitatea şefilor de instituţii, în analiza a şapte membrii PD-L

133

bscap0359În prima şedinţă a noii structuri de conducere a PD-L Gorj, desfăşurată vineri seara, s-a stabilit ca şapte membri din Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) să analizeze activitatea şefilor de la deconcentrate.

În maxim trei săptămâni vor exista rapoarte privind activitatea acestora, urmând ca apoi să se stabilească cine va mai fi susţinut de partid sau cine îi va înlocui pe actualii directori de la instituţiile publice conduse de democrat-liberali.

Deşi se anunţa o şedinţă furtunoasă, prima întâlnire a noii conduceri a PD-L Gorj a fost destul de liniştită. Oamenii care anunţau că nu vor face echipă cu actuala conducere au tăcut mâlc şi au trecut în barca celor care au preluat „frâiele” organizaţiei.

După ce a dat citire deciziei prin care Emil Boc, în calitate de preşedinte al PD-L a numit noua structură CODA, preşedintele PD-L Gorj, bscap0367Ion Ruşeţ, a decis înfiinţarea unei comisii, formată din şapte membrii, printre care şi el, care va analiza activitatea instuţiilor deconcentrate. „Am decis să formez o comisie care în maxim trei săptămâni să prezinte un raport cu activitatea fiecărei instituţii deconcentrate, unde oamenii noştri ocupă funcţiile de directori coordonatori. În funcţie de aceste concluzii vor exista schimbări la nivelul conducerii instituţiilor”, a declarat Ion Ruşeţ, preşedintele interimar al PD-L Gorj.

Hoară şi Liviu Câlniceanu, schimbaţi din vremea lui Videanu

Tot senatorul Ion Ruşeţ, cel care în prezent a preluat „frâiele” organizaţiei PD-L Gorj, a precizat că Marcel Hoară şi Liviu Câlniceanu au fost schimbaţi din funcţiile de preşedinţi ai Consiliilor de Administraţie (CA) ale Complexurilor Energetice Rovinari şi Turceni cu mult timp în urmă, însă aceştia s-au făcut că „plouă” şi şi-au continuat activitatea, de pe aceste poziţii, în mod abuziv: „Pe Marcel Hoară şi pe Liviu Câlniceanu nu i-am schimbat eu din aceste funcţii. Încă de pe vremea când Adriean Videanu era ministrul Economiei au existat aceste demiteri. Deci, domnul Videanu i-a demis din funcţiile de preşedinţie ai CA-urilor la Rovinari şi Turceni. Numai că aceste ordine nu s-au pus în aplicare şi de atunci s-au mai întâlnit şedinţele AGA şi CA-urile de câte ori şi au fost luate decizii care sunt lovite de nulitate. Cineva va trebui să-şi asume răspunderea şi pentru aceste lucruri. Deci Videanu i-a demis, iar acum, după multe luni de zile, s-a respectat legea. Aşa s-a întâmplat cu cei doi”, a declarat Ion Ruşeţ.

Ruşeţ: „Mi s-a propus să fac afaceri acum ca preşedinte!”

Preşedintele PD-L Gorj a mai precizat că imediat ce a preluat conducerea organizaţiei i s-a sugerat că ar fi bine să-şi facă şi un trust de presă, iar un om de afaceri i-a precizat că ar fi bine să se ocupe şi de afaceri: „O colegă de-a dumneavoastră din presă m-a întrebat dacă îmi voi face trust de presă. Eu nu am posibilitatea financiară să susţin presa, iar banii statului folosiţi de la companiile statului în această direcţie vor ieşi la iveală mai devreme sau mai târziu. Şi un om de afaceri mi-a spus că e momentul să mă ocup şi de afaceri din care să câştigăm toţi.

Eu am alte planuri în această organizaţie, nu vreau să repet greşelile pe care le-au făcut alţii înainte”.

Condescu a reprezentat doar organizaţiile sindicale

Revenind la discuţiile din partid privind numirea sa ca preşedinte la Gorj, senatorul a susţinut că Marin Condescu a avut un rol în această ecuaţie, după ce a întrebat fiecare organizaţie sindicală în parte pe cine susţine, iar Adriean Videanu a fost cel care a decis ca nici măcar în structura CODA, Ionel Manţog să nu existe: „Înainte de hotărârile Biroului Permanent Naţional au existat înâlniri şi la acestea a participat şi Marin Condescu. El a spus că după ce a întrebat reprezentanţii organizaţiilor sindicale, aceştia au decis să meargă cu Ion Ruşeţ la conducerea PD-L Gorj, nu cu Severus Militaru, propus de Adriean Videanu.

În CODA cel care a decis să nu facă parte Manţog a fost Adriean Videanu, iar la discuţie a fost prezent şi Severus Militaru. Mai mult, Videanu chiar s-a oferit să-i spună el lui Manţog despre această decizie. Faptul că Severus Militaru nu mai recunoaşte acum este, probabil, din cauza emoţiilor”, a mai declarat Ion Ruşeţ.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here