Activitatea de la Unitatea 7 Turceni, suspendată

278

Complexul Energetic Oltenia este obligat să oprească activitatea blocului energetic numărul 7 al Termocentralei de la Turceni.
În urma unui control efectuat de Garda Națională de Mediu ca urmare a sesizării făcute de către organizațiile non-guvernamentale Greenpeace și Bankwatch, Complexul Energetic Oltenia este obligat să oprească activitatea blocului energetic numărul 7 al Termocentralei de la Turceni. Blocul energetic nr. 7 nu îndeplinește condițiile de funcționare conform legislației privind emisiile industriale.
La începutul lunii ianuarie a anului 2016, organizațiile de mediu Greenpeace și Bankwatch au constatat funcționarea grupului energetic 7 al Termocentralei Turceni, în ciuda faptului că acesta își epuizase perioada de funcționare la începutul anului 2014. Grupul energetic 7 a avut din 2006 o scutire de la îndeplinirea obligațiilor legale de reducere a poluării, sub forma unui angajament de a mai funcționa doar 20.000 de ore începând cu 2008, până cel târziu la 31 decembrie 2015. Conform acestei derogări, timp de 5-6 ani grupul 7 a poluat până la de 10 ori mai mult decât normele legale general valabile sau față de alte grupuri energetice de la Turceni [1]. Cele 20.000 de ore au fost epuizate în 2014.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here