Activitate reluată la Palatul Copiilor prin spectacole şi premii

171
palatul copiilor 1Palatul Copiilor a marcat aseară reluarea activităţii după vacanţa de vară printr-un spectacol organizat în centrul municipiului. Solistul Mihai Constantinescu a fost invitat să cânte în amfiteatrul în aer liber construit vara aceasta în zona centrală, pe scenă urcând şi formaţii ale Palatului Copiilor.

Elevii respectivi s-au făcut remarcaţi în ultimii ani şi prin alte spectacole similare susţinute în oraş cu diferite ocazii, accesul la spectacolul susţinut de Mihai Constantinescu fiind gratuit.

Reluarea cursurilor la Palatul Copiilor a fost marcată de membrii cercului de informatică prin primirea diplomelor şi medaliilor la concursurile la care au participat înainte de venirea vacanţei de vară. Profesoara Iulia Groza, cea care coordonează activitatea respectivă, a înmânat miercuri seara diplome şi medalii la peste 20 de elevi care au fost cei mai buni la concursurile de profil. Premianţii sunt elevi în clasele II-VIII, provin de la diferite şcoli din municipiu şi, la nivel naţional sau judeţean s-au situat cel mai adesea pe primul loc. Cele mai bune rezultate au fost obţinute la concursul naţional de evaluare în informatică organizat de Fundaţia Naţională de Evaluare în colaborare cu Academia Română şi Ministerul Educaţiei. Ştefania Ciuncanu, Andrei Marius Opârlesc, Teodora Văcaru, Ion Bălu, Aurelian George Popescu, Bianca Ciurez şi Dumitru Vlădulescu, sunt doar o parte dintre câştigătorii concursului respectiv, aceştia situându-se pe primul loc la categoria lor de vârstă. În cursul anului elevii amintiţi au mai participat la concursuri similare la Drobeta Turnu Severin şi Arad, reuşind să obţină şi aici rezultate la fel de bune.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here