Activitate intensă la SC APAREGIO, în 2012

130

De la începutul acestui an şi până în prezent, angajaţii SC APAREGIO GORJ SA au avut o activitate foarte intensă. De mult ori, ei au lucrat într-un program prelungit pentru a interveni la toate avariile şi la sesizările primite. Salariaţii APAREGIO îşi concentrează în continuare eforturile pentru îmbunătăţirea calităţii apei distribuite cetăţenilor.

În acest an, reprezentanţii APAREGIO au acordat o atenţie sporită acţiunii de contorizare a branşamentelor de apă la utilizatorii persoane fizice, achiziţionându-se 850 apometre, 630 dintre acestea montându-se în municipiul Târgu-Jiu. Astfel, gradul de contorizare atins este de 90%. Din cauza vechimii şi uzurii reţelelor de distribuţie, în primăvara acestui an s-au produs multiple avarii ca urmare a dezgheţului, necesitând intervenţii pe branşamentele îngheţate, majoritatea lucrărilor executându-se pe străzile: Mărăşeşti, A. I. Cuza, Kogălniceanu, zona Spital şi Lt. Col. D. Petrescu.
Tot în acest an, s-a procedat la repunerea şi menţinerea în funcţiune a tuturor cişmelelor stradale şi fântânilor arteziene, la inspectarea şi curăţarea foselor de apă menajeră, la decolmatarea cu autospecialele Woma a reţelelor de canalizare, curăţarea gaigarelor şi a căminelor, la achiziţionarea materialelor necesare lucrărilor de revizii-reparaţii. De asemenea, s-au reamplasat 21 de hidranţi în mai multe cartiere.

Lupta cu seceta
Seceta cu care ne-am confruntat în această vară a avut efecte şi asupra reţelei de apă şi canalizare. Debitele de apă scăzute au condus la o funcţionare necorespunzătoare a reţelei de canalizare, unele gaigare şi cămine fiind blocate din cauza neasigurării vitezei de autocurăţire. Pentru contracararea efectelor secetei angajaţii APAREGIO au acţionat în următoarele direcţii: pe aducţiuni şi reţele de distribuţie s-a intensificat procesul de depistare şi eliminare a pierderilor; s-a limitat la minimul necesar, consumul tehnologic din staţiile de tratare; s-au amplasat cişmele la nivelul solului în cartierele de locuinţe, pentru a asigura locatarilor apa, acolo unde a fost cazul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here