Activitate electorală intensă, la Universitatea “Constantin Brâncuşi”

110

IMG_3686Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu se pregăteşte pentru o activitate electorală intensă. Primele alegeri încep chiar în această săptămână, pentru directorii de departamente şi membri în consiliile facultăţilor.

Întreg procesul electoral se va întinde pe parcursul mai multor luni, preconizându-se a se finaliza până la finalul semestrului II al anului universitar 2011-2012.

În această săptămână, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se desfăşoară procesul de alegere a directorilor de departamente (fostele catedre) şi a membrilor în consiliile facultăţilor. “S-au depus candidaturile pentru directorii de departamente şi pentru membri în consiliile facultăţilor. Alegerea acestora se face prin vot secret”, a confirmat Mihai Cruceru, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Următorul proces electoral este pentru alegerea membrilor Senatului. “În noiembrie se aleg membrii Senatului Universităţii. Ulterior se va alege rectorul, probabil prin ianuarie 2012. Acesta îşi va numi doi prorectori, conform anumitor criterii şi proceduri; după numire, prorectorii sunt validaţi de Senat”, explică Mihai Cruceru.

Concurs pentru decani

Pentru alegerea decanilor facultăţilor se va organiza concurs. Aceştia îşi vor numi prodecanii, urmând ca ei să fie validaţi de către consiliile facultăţilor. “După validarea prorectorilor urmează organizarea concursului pentru decani, după care aceştia îşi vor numi prodecanii, care trebuie validaţi de consiliile facultăţilor”, spune Mihai Cruceru, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Potrivit aceleiaşi surse, întreg procesul electoral se va întinde pe parcursul mai multor luni şi se va încheia până la finalul semestrului II al anului universitar 2011-2012. Mandatele celor aleşi prin vot, sau concurs, au o valabilitate de patru ani.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here