Activitate de succes, derulată de elevii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”

173

O nouă activitate din cadrul proiectului european ”În Țara Gorjului de sus”  a fost desfășurată, săptămâna trecută, pe raza comunei Runcu.

Echipa Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” Euroscola – 2018 și-a propus să urmărească dezvoltarea durabilă a comunei Runcu în urma accesării fondurilor europene. A fost ales proiectul cu finanțare europeană denumit ”Modernizare drumuri de interes local în satele: Runcu, Valea Mare, Bâlta, Răchiți, Bâltișoara și Dobrița, Comuna Runcu, Județul Gorj”, în valoare de 944.153 euro.

”Astfel, s-a realizat asfaltarea a peste 30 km de drumuri pe raza satelor menționate mai sus și asfaltarea drumului forestier Șușița Seacă, drum ce permite accesul turiștilor într-o zonă de un pitoresc deosebit urmând ca printr-un alt proiect să se facă legătura cu depresiunea Petroșani, zona Straja. Această viitoare investiție va însemna o valorificare puternică a potențialului turistic din zonă, Valea Șușiței fiind deosebit de atractivă. De asemenea, drumul de pe Valea Sohodolului este prins într-un alt proiect european, zona fiind ocrotită prin lege cu statut de rezervație naturală. Călătorul rămâne impresionat de calitatea drumurilor de acces din satele Bâltișoara, Bâlta, Valea Mare pe care se circulă în condiții foarte bune, rețeaua de apa și canal este făcută cu mult simț de răspundere, ordinea și curățenia din zonă întregind imaginea de ansamblu pe care o lasă comuna Runcu, o imagine care poate fi comparată cu orice zonă rurală din Europa de Vest. (…) Datorită  acestei infrastructuri moderne, zona s-a dezvoltat din punct economic și social. Nu au întârziat să apară noi investitori care să contribuie la relansarea turismului din zonă. Statisticile arată o creștere a numărului structurilor de cazare: pensiuni, moteluri, cabane. (…) Turismul de weekend s-a dezvoltat foarte mult, zona fiind aleasă ca destinație de recreere de locuitorii orașelor: Târgu-Jiu, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, chiar și București. (…) Pentru elevi, toate aceste realizări s-au materializat în școli modernizate, locuri de joacă, o sală de sport  construită în satul Bâlta, cea mai mare sală din mediul rural în care se desfășoară tot felul de activități și competiții sportive. Această  sală aduce fonduri extrabugetare prin închirieri pentru competiții sportive județene și interjudețene. De asemenea, modernizarea infrastructurii a reprezentat un principal imbold pentru realizarea unei asistențe sociale de calitate. Cele două cămine de bătrâni de la Dobrița și Suseni sunt deosebit de căutate datorită condițiilor oferite. S-a realizat un centru de permanență care adună anual un număr mare de cazuri de urgență, populația beneficiind de îngrijire medicală în condiții optime. (…) Localnic sau vizitator, te vei simți aici un adevărat European în Țara Gorjului de Sus. Europa investește în zonele rurale, împreună creștem satul românesc”, a transmis profesorul coordonator al echipei Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”, Carmen Dănăricu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here