Activitate de învățare, predare și formare pentru elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Baia de Fier

586

Liceul Tehnologic Baia de Fier implementează în perioada 01.09.2016 – 31.08.2018 Parteneriatul Strategic cu titlul ” Europe Durable” (”Europa Durabilă’’), având numărul de referință 2016-1-BG01-KA219-023712_5 și fiind finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.
Parteneri în acest proiect sunt următoarele școli: Bulgaria – Lycee professionnel ”Atanas Burov”, Silistra, Romania – Liceul Tehnologic Baia de Fier, Belgia – Don Boscocollege Zwijnaarde, Italia – I.I. Leonardo da Vinci, Civitanova Marche, Franța – Lycee professionnel Jean Durroux, Ferrieres sur Ariege.
Proiectul constituie atât pentru elevi, cât și pentru profesorii implicati un prilej de a se dezvolta profesional prin valorificarea experienței partenerilor, prin schimb de bune practici și de perspective asupra unor fenomene reflectând probleme ale mediului înconjurător.
În perioada 16 – 20 octombrie 2017 un grup format din doi elevi și două cadre didactice au participat la activitatea de formare, predare și învățare desfășurată la școala parteneră din Ferrieres sur Arriege – Franța, programul de lucru fiind următorul:
Ziua I: La școala gazdă echipele au fost întâmpinate de profesori, elevi și directorul școlii. După primirea invitaţiilor, s-au prezentat toate delegaţiile ţărilor partenere, s-a făcut un tur al şcolii gazdă și apoi s-a vizitat Primăria orașului Ferriere, unde au fost întâmpinați de dl. Primar și de Președintele Consiliului Local. Tot în această după-amiază cadrele didactice şi delegaţiile de elevi au vizitat Castelul din Foix, sub îndrumarea unui ghid.
Ziua a II-a: Elevii au fost distribuiţi pe grupe şi au lucrat la realizarea unui glosar, traducând diverşi termeni specifici mediului, în limba fiecărei ţări participante, în timp ce profesorii s-au ocupat de partea administrativă a întrunirii şi au purtat discuţii cu privire la următoarea mobilitate a proiectului. După prânz, grupele de elevi şi-au prezentat glosarul lucrat în prima parte a zilei, apoi fiecare ţară membră a prezentat materialele despre protejarea mediului înconjurător.
Ziua a III-a: Toate cadrele didactice și elevii au participat la o excursie realizată la Parcul Natural Regional Pyrenees Ariegeoises. Aici grupul a fost întâmpinat cu ospitalitate şi cu căldură și li s-a prezentat activitatea parcului natural şi modul în care se implică autorităţilor locale în menţinerea acestuia. Ulterior, s-a vizitat Eco Golful din zonă, o fermă și un laborator de preparare a brânzei bio.
Ziua a IV-a: Această zi a fost dedicată în întregime vizitării oraşului istoric Carcassonne.
Ziua a V-a: Toate delegaţiile au vizitat piaţa din Foix, recunoscută pentru valorificarea produselor naturale, obţinute în gospodăriile oamenilor.
Activitatea și-a atins obiectivele propuse prin realizarea unui schimb de bune practici în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.
Responsabil proiect, Ionașcu Ana Mirabela
Director, Prof.  Cetină Ileana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here