Acţiunii ale poliţiştilor, la bâlciurile din Polovragi şi Stejari

229

Actiune prevenire furturi din auto 2Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi posturilor de poliţie arondate, sprijiniţi de cei ai serviciilor de ordine publică, investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi rutieră au acţionat pe raza comunei Polovragi, miercuri, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională.

Acţionând în colaborare cu jandarmi şi poliţişti locali, oamenii legii au avut în vedere prevenirea faptelor antisociale care s-ar fi putut produce pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a furturilor din buzunare, de genţi, din autoturisme, dar şi combaterea actelor ilicite de comerţ. De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat pentru fluidizarea traficului şi prevenirea ambuteiajelor în zona târgului anual. Cu această ocazie au fost legitimate 74 de persoane, controlate 44 de autovehicule şi verificaţi 34 de agenţi economici. Poliţiştii au constatat cinci fapte de natură contravenţională, patru amenzi fiind aplicate agenţilor economici pentru nerespectarea prevederilor legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Poliţiştii au mai confiscat mărfuri în valoare de 700 lei, acestea fiind expuse la vânzare fără documente de provenienţă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 3.600 lei.

Acţiuni la bâlciul din Stejari

Tot miercuri, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie, pe raza comunei Stejari, a fost organizat bâlciul anual. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Stoina şi cei ai posturilor de poliţie arondate au acţionat în sprijinul colegilor de la Postul de Poliţie Stejari pentru a preveni producerea unor fapte care să afecteze climatul de siguranţă al cetăţenilor prezenţi la manifestări. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au controlat 22 de agenţi economici, au legitimat 97 de persoane şi au controlat 58 de autovehicule. Pe linie rutieră, poliţiştii au constatat şase abateri privind circulaţia pe drumurile publice, retras un certificat de înmatriculare şi au întocmit un dosar penal. Astfel, la orele 23:50, poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 59 ani, din comuna Stejari, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe raza comunei Stejari. Fiindu-i solicitat să accepte testarea cu aparatul etilotest sau să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat. Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 87, alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată.

Bătaie la târg, oprită de poliţişti

De asemenea, poliţiştii au intervenit la două conflicte spontane, generate de consumul de băuturi alcoolice. Persoanele implicate, şapte la număr, au fost conduse la sediul poliţiei. Pentru că au tulburat liniştea publică, trei dintre acestea au fost sancţionate cu amenzi în cuantum total de 1.500 lei. Totodată, pe numele unui bărbat de 32 ani, din comuna Stejari, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Din primele cercetări efectuate, a rezultat că acesta, în jurul orelor 22:40, aflându-se în bâlciul din comuna Stejari, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, l-a lovit cu palmele peste faţă pe un tânăr de 22 ani, din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here