Acţiunii ale Poliţiei Rutiere

218

infractiuniPoliţiştii gorjeni au desfăşurat noi acţiuni pentru depistarea neregulilor din trafic. Pe parcursul acestora, mai mulţi şoferi s-au ales cu dosar penal, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru faptul că s-au urcat la volan cu toate că nu posedau permis de conducere.

Poliţiştii rutieri, au depistat pe parcursul a două zile, şoferi care au săvârşit infrcaţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, în data de 11 aprilie, orele 10:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Mătăsari, în timp ce acţionau pe raza comunei Mătăsari, au oprit pentru verificări un autoturism, condus de către un tânăr de 26 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Efectuând verificări în baza de date privind evidenţa conducătorilor auto, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot în aceeaşi zi, dar în jurul orei 14:20, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au identificat un bărbat de 37 ani, din comuna Muşeteşti, în timp ce acesta transporta pe raza localităţii Drăgoieni, cu o autoutilitară, un număr de 152 butelii pentru aragaz. Verificând documentele de transport, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea licenţă pentru a avea dreptul să efectueze un astfel de transport. Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Prinşi la volan băuţi sau fără permis

Şi joi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu au depistat un tânăr de 22 ani, din comuna Podari, judeţul Dolj, la volanul unui autovehicul, pe care îl conducea pe strada Unirii din Târgu-Jiu. Neavând permisul de conducere asupra sa, poliţiştii l-au verificat pe tânăr în bazele de date şi au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i reţinut anterior, pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Tot joi, la orele 05:45, acţionând pe strada Luncilor din municipiu, un echipaj al Serviciului Rutier Gorj a oprit pentru verificări autocamionul condus de către un târgujian de 29 ani. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii rutieri l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest. Acesta a prezentat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii l-au condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, poliţiştii întocmind pe numele său şi un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care prezintă o alcoolemie ce depăşeşte limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here