Acţiuni de informare de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor

339

Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj vor efectua astăzi, cu ocazia Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor, mai multe acţiuni de informare în punctele aglomerate din municipiului Târgu-Jiu.

15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, moment care marchează aducerea la cunoştinţa publică a importanţei cunoaşterii şi protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori. Ca în fiecare an, cu această ocazie, este aleasă o temă particulară de discuţie în jurul căreia se organizează activităţile caracteristice. La nivel naţional, tema concursului, stabilită de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care marchează data de 15 martie este “Drepturile consumatorilor în era digitală” având ca temă pentru eseu “Cumpăr online şi ştiu ce drepturi am”. În prezent, actul normativ care reglementează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor este Hotărârea Guvernului nr. 700 din 11 iulie 2012, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 491 din 18/07/2012.

Premii pentru liceeni
În cadrul manifestărilor dedicate acestei zile s-a desfăşurat şi ediţia cu numărul XV a concursului naţional “Alege! Este dreptul tău!”, faza judeţeană, organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Faza judeţeană s-a desfăşurat sâmbătă, 11 martie 2017, în amfiteatrul Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu. Câştigătorii acestei ediţii sunt: premiul I – Călescu Vasilica Cristina, Colegiul Naţional “Spiru Haret” Târgu-Jiu; premiul II – Cioplean Ionuţ, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”; premiul III – Băltăreţu Irina, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”; mențiuni: – Mitu Sofia Cristian de la Liceul Tehnologic Roşia Jiu – Fărcăşeşti, şi Popescu Nicoleta, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Primii doi clasaţi vor participa la faza naţională a concursului ce se va desfăşura în perioada 18 – 23 iunie 2017 în Tabăra Delfin din Năvodari.
“Tot în cadrul manifestărilor care marchează acest eveniment, astăzi, 15 martie, vom desfăşura acţiuni de informare şi consiliere în zonele cu cel mai mare flux de consumatori din Târgu-Jiu şi anume Shopping City Mall şi Piaţa Centrală, ocazie cu care vom distribui broşuri cu informaţii utile consumatorilor”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef adjunct în cadrul CJPC Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here