Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative

370
politia-rutiera3Luni, 15 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au desfăşurat acţiuni, care au avut ca principal scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.320 lei. Totodată, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei, reţinut 7 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
Au fost sancţionaţi 25 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 27 conducători auto pentru neportul centurii de siguranţă, 16 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 25 care au oprit neregulamentar, 16 pentru neprezentarea documentelor de identitate, 8 pietoni pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată altor abateri la normele rutiere.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 7 permise de conducere, din care 4 pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi 3 pentru depăşire neregulamentară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here