Acţiuni ale poliţiştilor gorjeni, soldate cu sancţiuni de peste 160.000 de lei

280

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului. Pe parcursul acestor acţiuni, oamenii legii au aplicat sute de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 160.000 de lei, au reţinut 21 de permise de conducere şi au confiscat bunuri în valoare de circa 1000 de lei.

În perioada 23-26 noiembrie a.c., poliţiştii gorjeni au desfăşurat acţiuni punctuale pentru combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate. În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 111 evenimente petrecute pe raza judeţului Gorj, din care 66 au fost sesizate prin apelul de urgenţă 112. Pe parcursul acestor acţiuni, oamenii legii au aplicat sute de sancţiuni contravenţionale. “Au fost constatate 20 de infracţiuni, din care 17 au fost de natură judiciară, una pentru nerespectarea prevederilor codului silvic, una contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi încă una de alt gen. Totodată, au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, din care 45 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, cinci pentru comerţ ilicit, 377 pentru nerespectarea normelor circulaţiei rutiere şi 52 pentru alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 160.069 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 1.000 de lei”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Permise reţinute
În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri gorjeni au reţinut 21 de permise de conducere, din care două pentru consum de alcool şi 19 pentru alte abateri, şi au retras 23 de certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here