Acţiunea „Sacul galben” continuă la Târgu-Jiu

515

Conducerea Polaris M Holding îşi doreşte ca anul acesta municipiul nostru să câştige competiţia „Oraşul Reciclării”, motiv pentru care se face un apel la cetăţeni să conştientizeze importanţa reciclării selective. Până în prezent au fost împărţiţi 600.000 de saci galbeni şi au fost ridicaţi 400.00. Deocamdată media de ridicare de la cele 8.000 de case din Târgu-Jiu este de doar 7 tone, reprezentanţii Polaris sperând ca această medie să crească în următoarea perioadă.

Târgu-Jiul este unul dintre cele 32 de municipii care participă la concursul „Oraşul Reciclării”. Pentru că şi-au propus câştigarea competiţiei, reprezentanţii Polaris M Holding îşi doresc să crească, în următoarea perioadă, cantitatea de gunoi colectată, motiv pentru care şi desfăşoară o serie de acţiuni. „Şi anul acesta, Primăria Târgu-Jiu sacul galben1s-a înscris în Oraşul Reciclării, concurs organizat de către Eco Rom. Noi ne dorim ca prin aceste acţiuni să creştem cantitatea de gunoi colectată, iar împărţirea sacului galben face parte din aceste acţiuni. De când am demarat această acţiune, din anul 2011, s-au împărţit aproximativ 600.000 de saci, iar până în prezent au fost ridicaţi 400.000. Ne axăm foarte mult pe acest segment, ţinem cont că la nivelul municipiului Târgu-Jiu sunt aproximativ 8.000 de case, iar media de  ridicare de la acestea este undeva la 7 tone. Este o cantitate foarte mică, în condiţiile în care avem atâtea  gospodării”, a explicat Luis Popa, directorul societăţii Polaris M Holding.

Ce se aruncă în sacul galben?
sacul galben 2Pentru a câştiga concursul „Oraşul Reciclării” este importantă nu doar cantitatea colectată, ci şi calitatea. „Încă o dată, noi vrem să  câştigăm concursul «Oraşul Reciclării», aşa că cerem ca cetăţenii oraşului să ne sprijine în acest lucru, să ne bucurăm împreună de premiu. În sacul galben, oamenii trebuie să pună folie, carton, maculatură, pet-uri de aluminiu. Mai avem şi surprize neplăcute, în anumite zone ale oraşului, oamenii folosesc aceşti saci pentru deşeuri menajere. Încă o dată repetăm că deşeurile menajere trebuie puse în pubele, nu în acest sac galben”, a confirmat Luis Popa, directorul Polaris M Holding.
sacul galben 3Deşeurile şi gestionarea lor sunt o prioritate, dar şi o provocare, obligaţia reducerii cu 15% a deşeurilor depozitate fiind o misiune dificilă a autorităţilor locale, dar nu imposibilă. Eficienţa în domeniul serviciilor publice nu poate exista decât prin implicare, obiective comune şi strategii pe termen lung.
Cele 32 de municipalităţi înscrise în competiţie însumează peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje. Competiţia Oraşul Reciclării este realizată sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România şi cu Institutul pentru Politici Publice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here