Acțiunea ,,Foc de artificii”, la final – Cinci tone de petarde şi baterii de artificii, confiscate

1223

Polițiștii au prezentat, ieri, rezultatele acțiunii ,,Foc de artificii”, desfășurată la nivel național, în perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. În Gorj, oamenii legii au efectuat zece percheziții și au confiscat peste cinci tone de articole pirotehnice. ,,Polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă. La declanşarea acţiunii existau 24 de societăţi comerciale autorizate pentru executarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice şi pentru operaţiuni de comercializare a articolelor pirotehnice, care deţineau în stoc cantitatea de 93 de kilograme de articole pirotehnice de categoria I.
Cu ocazia celor 126 de acţiuni efectuate de polițiști au fost identificate 31 de persoane, care desfăşurau operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului Târgu-Jiu, orașului Rovinari, în comunele Bâlteni și Bengești Ciocadia, fiind constatate 27 infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor peste cinci tone de articole pirotehnice tip petarde şi baterii.La nivelul județului Gorj au fost avizate 25 de jocuri de artificii, iar cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, privind corespondența articolelor piro-tehnice existente în teren, cu cele din documentația de avizare a jocurilor, nu au fost constatate nereguli”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
Una dintre percheziții a fost făcută pe 23 decembrie, în Bengești-Ciocadia, la locuința unei femei. În urma descinderilor au fost confiscate 8252 de petarde și artificii.
,,Polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci și Secției 9 Poliție Rurală Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 51 de ani, din comuna Bengești-Ciocadia, ar comercializa articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fără a fi autorizată în acest sens.În urma unei percheziții, la locuința femeii au fost 8252 de petarde și artificii. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectele săvârșirii infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Un alt caz a fost înregistrat pe 30 decembrie, când un bărbat de 50 de ani, din Crasna, a fost depistat, în timp ce comercializa ilegal, pe raza comunei, articole pirotehnice.,,Polițiștii au depistat în posesia bărbatului 3.503 articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, a mai declarat Miruna Prejbeanu.
L.F.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here