Acţiune pentru siguranţa traficului rutier

152

politisti trafic (11)Poliţiştii rutieri au desfăşurat în perioada 4-6 martie a. c., acţiuni pentru siguranţa traficului rutier. Astfel, în doar 2 zile, poliţiştii rutieri au aplicat peste 570 de sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei.

Peste 570 de sancţiuni aplicate, 24 de permise de conducere reţinute în vederea suspendării, 18 certificate de înmatriculare retrase, 4 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice – bilanţul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pe principalele artere de circulaţie din judeţ în perioada 4-6 martie 2011.

În perioada supusă analizei, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor cu consecinţe grave, precum şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic.

Ca de obicei, obiectivele acţiunii au vizat respectarea regimului legal de viteză, a prevederilor privind depăşirea, acordarea de prioritate, a celor referitoare la circulaţia pietonilor, acestea fiind cauzele principale de producere a accidentelor rutiere.

Astfel, au fost constatate 575 sancţiuni contravenţionale, din care: 115 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 74 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 19 pietonilor pentru traversare prin loc nepermis, 90 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 18 pentru oprire neregulamentară, 6 conducătorilor de atelaje cu tracţiune animală, 4 conducătorilor de mopede, diferenţa fiind reprezentată de sancţiuni aplicate altor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În perioada analizată, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 24 de permise de conducere, din care 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 7 pentru neacordare prioritate pietoni, 8 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerea la nivel cu cale ferată.

De asemenea, poliţiştii rutieri au retras 18 certificate de înmatriculare şi au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here