Acțiune metodică la Grădinița Nr. 8 Târgu-Jiu- cercul managerilor din învățământul gimnazial și preprimar zona Târgu-Jiu – Novaci

4450

Miercuri, 11 Decembrie 2019, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Târgu-Jiu a fost gazda Cercului metodic al managerilor din învățământul gimnazial și preprimar.
Pe o vreme răcoroasă, de iarnă, două româncuțe au întâmpinat, în mod tradițional, pe domnișoara inspector școlar general, prof. dr. Marcela Mrejeru, pe domnul inspector școlar pentru management educațional, prof. Marian Staicu, pe doamna inspector de specialitate, prof. Anda Janina Gruescu, pe responsabilul cercului, prof. Aurel Popescu, precum și 40 de manageri din învățământul gimnazial și preprimar cuprinși în zona Târgu-Jiu – Novaci.
În cuvântul de deschidere al acestui cerc metodic, doamna director, prof. Sina Ionescu, prezintă programul de desfășurare:
8.30 – 9.00 – Primirea invitaților;
9.00 – 9.20 – Prezentarea grădiniței;
9.20 – 10.00 – Activități demonstrative;
10.15 – 10.45 – Dezbateri;
10.45 – 11.00 – Leadership școlar – perspective și realități;
11.00 – 11.45 – Program Educațiv.
Au fost stabilite opt lecții demostrative:
Grupa Mică A (prof. Belu Loredana) – „E vremea colindelor” DEC + DOS
Grupa Mică B (prof. Rusu Gabriela) – „Împodobim bradul de Crăciun” DEC + DOS
Grupa Mijlocie A (ed. Fugaru Adriana) – „Trăistuța fermecată” DȘ + DOS
Grupa Mijlocie B (ed. Munteanu Bianca) – „Omul de zăpadă” DȘ + DOS
Grupa Mijlocie C „Step-By-Step” (prof. Riza Larisa și ed. Bursuc Iuliana) – „Ninge lin cu dalbe flori, iată vin colindători” DEC + ALA
Grupa Mare A „Step-By-Step” (prof. Smeu Mihaela și prof. Popescu Adela) – „Să-l ajutăm pe Moș Crăciun!” DȘ + ALA
Grupa Mare B (prof. Popescu Daniela) -„În așteptarea lui Moș Crăciun” DȘ + DOS
Grupa Mare C (prof. Pîrvulescu Adriana) – „Podoabe pentru bradul de Crăciun” DOS
Participanții au fost repartizați la activitățile demonstrative printr-o tragere la sorți a grupei pe care urmează să o asiste. Preșcolarii au reușit să le aducă zâmbetul pe buze managerilor, impresionându-i prin modul în care cooperează unii cu alții. Activitatea a continuat cu analiza celor opt lecții experiențiale și cu prezentarea, de către dna director, Sina Ionescu,a materialelorîn tematica cercului: „Leadership școlar – perspective și realități”. Nu au lipsit nici comunicările din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj și nici dezbaterile constructive în ceea ce privește leadershipul școlar, dar și în ceea ce privește găsirea de soluții în problemele cu care se confruntă învățământul gorjean.
În ultima parte a activității cercului metodic, grupele mari ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 8 și structurile acesteia – Grădinița cu P.P. „Scufița Roșie”, Grădinița cu P.N. Nr. 14 și Grădinița cu P.N. Nr. 27 au susținut diverse programe educative:
Mare A „Step-By-Step” – „Copiii colorează viața!” (prof. Smeu Mihaela și prof. Popescu Adela)
G.P.N. Nr. 27 – Scenetă – „Numai mama să nu fi!” (prof. Păuna Alina)
G.P.P. „Scufița Roșie” – „Dansul iernii” (prof. Slivilescu Aurora și prof. Mihiț Oana)
Mare D – „Altfel de colind” (prof. Anuța Elena și prof. Popescu Gabriela)
G. P.N. Nr. 27 – Dans: „Crăciunei și Crăciunițe” (prof. Păuna Alina)
Mare C – „Grup vocal și sârba gorjenească” (prof. Pîrvulescu Adriana și ed. Doichin Doina)
Mare B – „Colindăm, colindăm, sănătate vă urăm!” (prof. Bojincă Alina)
G.P.N. Nr. 14 – „Pițărăii” (prof. Ungureanu Vica)
În încheiere, domnișoara inspector școlar general, prof. dr. Marcela Mrejeru, a apreciat utilitatea cercului, desfășurată sub atenta îndrumare a doamnei director, prof. Sina Ionescu, apreciind că activitatea a fost una interesantă, în care a fost investită multă muncă și mult suflet și de la care simte că s-a încărcat cu energie pozitivă, apoi a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și a urat participanților „Sărbători fericite și binecuvântate!”.
Prof. Sina Ionescu, Prof. Iuliana Bursuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.