Acțiune de promovare a Programului ”Start-up nation Romania”, la Târgu-Jiu

310
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astăzi, începând cu ora 15.00, la sediul Complexului Studențesc Debarcader din Târgu-Jiu, în sala de conferințe a Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a Universității ”Constantin Brâncuși”,  are loc sesiunea de promovare a Programului ”Start-up nation Romania”. La eveniment vor participa: Harry-Ilan Laufer – Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Adrian Mlădinoiu – Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Radu Ghinea – Directorul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperații Craiova, reprezentanți ai autorităților publice locale.

Programul ”Start-up Nation Romania” a fost aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și se adresează tinerilor cetățeni români, cu vârsta minimă de 18 ani, care vor să își înființeze o companie și care vor fi motivați să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat. Bugetul total al programului este de 1.713.798.000 de lei și este finanțat de la bugetul statului și din fonduri europene.
Deputatul Mihai Weber consideră că ”Programul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dar în special tinerilor cu vârsta minimă de 18 ani, care doresc să își înființeze o companie și care vor fi motivați să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat, fapt ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă.” Programul ”Start-up Nation Romania” are ca obiectiv principal stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale star-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului acestora la finanțare.
Prezentarea acestui program are loc, astăzi, la Târgu-Jiu, începând cu ora 15.00, la sediul Complexului Studențesc Debarcader.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here