Acţiune de prevenire a furturilor în spitale

380

Poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi s-au întâlnit ieri cu medicii de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu pentru a discuta despre prevenirea furturilor din unităţile spitaliceşti. În cadrul acestei întâlniri, medicilor le-au fost oferite pliante cu recomandări ce trebuie respectate, atât de către cadrele medicale cât şi de pacienţi, pentru a nu uşura munca hoţilor.

Poliţiştii gorjeni au desfăşurat ieri o acţiune de prevenire a furturilor la Spitalul 700. În cadrul acestei acţiune, oamenii legii au discutat cu cadrele medicale din spital, cărora le-au oferit o serie de sfaturi ce trebuie respectate pentru a preveni comiterea infracţiunilor de furt din saloane şi cabinete medicale, sfaturi pe care la rândul lor medicii le vor transmite pacienţilor. „Am avut o întâlnire cu cadrele medicale pentru a încerca să prevenim furturile în incinta spitalelor. Am discutat despre modurile de operare pe care le folosesc infractorii pentru a comite furturi în incinta spitalelor. De amintit ca şi mod de operare este acela al vânzătorilor ambulanţi care vin pentru a vinde diverse bunuri şi al persoane care se îmbracă în halate şi se recomandă ca fiind medici, care merg prin saloane şi profitând de neatenţia pacienţilor internaţi sau de absenţa lor din salon sustrag diverse bunuri din poşetă, de pe noptieră, etc. Pentru a preveni astfel de furturi trebuie să acordăm o atenţie sporită persoanelor care intră în spital iar pacienţii nu trebuie să-şi lase lucrurile de valoare la vedere, ideal fiind ca ei să păstreze portofelul asupra lor. De asemenea, este indicat să ţinem cont de faptul că în interiorul spitalelor medicii şi asistenţii sunt cunoscuţi şi că nu este bine să dăm detalii cu privire la diverse aspecte oricărei persoane care intră în salon”, a precizat inspectorul de poliţie Delia Brâncuş. Sfaturile poliţiştilor au fost ascultate cu atenţie de medici, care au recunoscut că furturile din saloane este o problemă cu care se confruntă destul de des. „Este binevenită o astfel de acţiune. Spitalul este o instituţie în care intră foarte multă lume, atât pacienţi cât şi aparţinătorii acestora. Pe lângă ei mai sunt şi mici infractori. Au fost cazuri de furt şi la noi pe secţie; este vorba şi de neglijenţa pacienţilor care părăsesc salonul şi îşi lasă bunurile pe noptieră, nesupravegheate” a declarat medicul Ion Mălăescu, şeful Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. „Se fură din saloane pentru că ei, din păcate, au posibilitatea să intre în spital. Sunt probleme mari cu aşa-zişii distribuitori de ziare; de obicei se fură bani, telefoane mobile, portofele, tot ce găsesc. Se fură chiar şi aparatele de glicemie; sunt confundate cu telefoane mobile”, a spus medicul Lucreţia Pârcălăboiu.

Sfaturi pentru pacienţi
Pentru a nu cădea pradă hoţilor, pacienţii sunt sfătuiţi să se asigure că cei care se prezintă în saloane fac parte într-adevăr din personalul medical al unităţii spitaliceşti, să păstreze telefonul mobil, portofelul sau alte bunuri de valoare asupra lor, să fie atenţi la persoanele necunoscute, fie că este vorba de vânzători ambulanţi sau de persoane care distribuie presa, şi să ceară ajutorul poliţiştilor dacă văd o persoană suspectă sau dacă se iveşte un conflict.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here