Acţiune de prevenire a accidentelor, produse pe fondul consumului de alcool

194

În perioada 31 mai-1 iunie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere nedorite. O atenţie deosebită a fost acordată prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 31 mai – 1 iunie, poliţiştii rutieri au depistat în trafic mai mulţi conducători auto care s-au urcat la volan în stare de ebrietate, neconştientizând pericolul la care se expun atât pe ei cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Ca urmare a neregulilor depistate în trafic, oamenii legii au aplicat circa 270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de zeci de mii de lei. „În perioada 31 mai – 1 iunie, poliţiştii rutieri au aplicat 275 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 lei, 138 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Alţi 30 de conducători auto au rămas fără permis iar s-au ales cu dosare penale. „Poliţiştii au identificat în trafic 30 de persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amendă (cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă) şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane având o alcoolemie peste limita legală şi o infracţiune de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

La volan cu o alcoolemie de 0,93 mg/l
Printre şoferii care au rămas fără permisul de conducere se numără şi un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Vâlcea, depistat de poliţiştii gorjeni în timp ce conducea un autoturism pe drumurile din judeţ având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În timp ce acţionau pe DJ 675B, pe raza comunei Albeni, poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au depistat la volanul unui autoturism pe I.M., de 64 ani, din comuna Berbeşti, judeţul Vâlcea. Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe conducătorul auto la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunţat Romina Dochian. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here