Acțiune de amploare! Inspectorii Antifraudă au descins la unitățile lui Lemnaru

2009

Restaurantele, deținute în Târgu-Jiu de către afaceristul Călin Lemnaru, au fost, joi, ținta inspectorilor Antifraudă. Inspectorii au descins, la primele ore ale dimineții, în același timp, atât la restaurantul, completat cu un hotel, situat pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, cât și la cafeneaua din zona Pieței Centrale, aparținând omului de afaceri. S-ar fi dus și la restaurantul de pe Insuliță, dar acesta era lipsit de activitate, asta în timp ce ANNA Junior, hotelul de pe malul Jiului, nu presta decât cazare. Inspectorii au descins inopinat, băgând panică printre angajații firmei, dar au părăsit unitățile, la finalul controlului, nu la fel de fioroși, neregulile depistate fiind infime.

Controlul celor de la Antifraudă, al treilea anul acesta la unitățile lui Lemnaru, a părut, la prima vedere, efectul unor informații apărute în mass-media locală, legat de extinderea afacerii pe Insuliță a omului de afaceri. În fapt însă verificarea a fost una decisă la nivel central, controlându-se la fața locului încasările, stocul de produse și casele de marcat. Mai mult, în ziua respectivă, nicio altă unitate similară nu a fost controlată în Târgu-Jiu, în acest fel, fapt care a mărit suspiciunile. De altfel, patronul de la ANNA recunoaște că, inițial, a fost uimit de felul cum au descins cei de la Antifraudă, ca apoi să realizeze că acțiunea a fost una normală și de talie națională.
terasa-super-2000-ana-tg-jiu-exterior“Șocul a fost destul de mare, dar am realizat rapid că nu aveam de ce să ne facem probleme, deoarece salariații societății nu încasează nimic fără să elibereze bon fiscal. Nu neg că m-am gândit și eu, inițial, că verificarea în cauză putea avea efectul celor apărute în presă, dar am realizat pe loc că cei de la Antifraudă veniseră să își facă datoria. Firma a fost selectată pentru acest fel de control. De altfel, respectivii s-au comportat așa cum le cere meseria. Oricum neregulile depistate au fost minore. S-au verificat încasările, stocul de produse și casele de marcat. Este a treia oară anul acesta când suntem verificați de Antifraudă”, a declarat, pentru Gorjeanul, Călin Lemnaru.
Crescendo SRL, condusă de Călin Lemnaru, a concesionat, recent, încă 5000 de mp de pe Insuliță. Deși autoritățile au considerat solicitarea pozitivă pentru municipalitate, au existat voci care au criticat primăria pentru așa-zisul act “de caritate” făcut pentru firma lui Lemnaru, în ciuda investiției Crescendo de pe Insuliță.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here