Acțiune de amploare a polițiștilor, în Piața Centrală

4

Polițiștii gorjeni au organizat, ieri dimineață, o acțiune de amploare în Piața Centrală din Târgu-Jiu, pentru depistarea persoanelor certate cu legea. La această razie au participat angajați din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, criminalitate economică, investigații criminale, dar și mascați din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

”Acțiunea a avut ca scop depistarea și combaterea infracțiunilor de comerț ilicit, a infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență, infracțiunilor la regimul rutier și activitatea de piraterie în domeniul transportului de marfă și persoane, precum și pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, acte de cerșetorie și vagabondaj.
În urma activităților desfășurate au fost verificate 19 societăți comerciale, fiind constatate două infracțiuni și aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.500 de lei, verificate peste 40 de autovehicule, legitimate peste 85 de persoane, 5 persoane fiind conduse la sediul poliției pentru identificare și amprentare. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.500 de lei.


De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Prevenire au efectuat o activitate informativ – preventivă pe linia prevenirii infracțiunilor de înșelăciune, a furturilor din buzunare poșete și genți și furturilor din locuințe, fiind distribuite pliante cu informații și recomandări și purtate discuții pe aceste teme cu cetățenii prezenți în Piața Centrală”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Oamenii legii avertizează că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în târguri și centre comerciale de pe raza județului Gorj, pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate și asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here