Acționarul majoritar al Mike Security, sub control judiciar! Paznicii firmei evazioniste prestează liniștiți la UMC Jilț și la UMC Pinoasa

373

După ce săptămâna trecută la societatea de pază Mike Security din Caraș-Severin s-au făcut percheziții de amploare ale DIICOT, iar administratorul societății a fost reținut pentru 24 de ore și pus apoi sub control judiciar, la nivelul Complexului Energetic Oltenia, companie aflată sub contract cu acest SRL, nu s-a luat nicio măsură. Reprezentanții CEO spun doar că paznicii Mike Security, care asigură paza bunurilor la UMC Jilț Nord, UMC JilȚ Sud și la UMC Pinoasa, își vor pierde posturile abia dacă firma va rămâne fără licență ori va fi amendată contravențional.

Mike Security a câștigat, la finalul lunii trecute, o parte din marele contract de pază al Complexului Energetic Oltenia, alături de SMB Pază și Protecție. Loturile au fost împărțite între firmele câștigătoare, astfel că Mike Security a ajuns să asigure protecția patrimoniului UMC Jilț Nord, UMC Jilț Sud și UMC Pinoasa. Lucrurile sunt și acum la fel, deși firma de pază a trecut printr-o percheziție de proporții a DIICOT, iar administratorul acesteia a stat 24 de ore la beci și este, de la eliberare, timp de 60 de zile sub control judiciar. Situația nu s-a schimbat la Gorj nici când acuzele la adresa conducerii societății de pază, anunțate de anchetatori, au rămas la fel de grave, prejudiciul creat statului fiind de altfel de 25 de milioane de lei. Astfel, dacă inițial conducerea CEO a luat în calcul să facă o analiză, și să ceară clarificări legat de urmările dosarului asupra firmei din Caraș-Severin, la scurt timp s-a renunțat la această idee, așteptându-se un răspuns al autorităților din anchetă care însă nu au fost întrebate, în final, nimic, în acest sens. Se știe însă că o amendă contravențională dată pentru Mike Security va atrage anularea contractului firmei cu CEO, dar și anularea întregii licitații.
Retragerea licenței firmei din Caraș-Severin ar impune de altfel conducerii CEO o repetare a licitației, mai ales că a fost un singur câștigător declarat, deși firmele nu demult concurente au licitat, de data aceasta, împreună.

Transelectrica Cluj, la fel de impasibilă
În noiembrie anul trecut, Serviciul Teritorial Cluj al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a semnat un contract adițional la un contract de servicii de pază și protecție încheiat cu SC Mike Security Group. Valoarea acestui act adițional este de 250.803 euro, plus TVA.
Reamintim că în 2011, Transelectrica a încheiat primul contract pentru servicii de pază cu societatea Mike Security Grup. Contractul de la Cluj a fost de circa 200.000 euro, dar la nivel naţional contractul cu această firmă s-a ridicat la peste un milion euro. Pe de altă parte, tot în 2011, Ionela Valerica Durain Dima, administratorul acestei firme la data respectivă, a fost trimisă în judecată de către DNA Timişoara pentru deturnare de fonduri. Fosta patroană a firmei Mike Security Group a fost acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar care-l vizează pe primarul comunei Fîrliug, judeţul Caraş-Severin, pedelistul Ioan Borduz. Potrivit DNA, primarul a deturnat, în anul 2007, suma de 53.727,47 euro din fonduri PHARE şi 75.343,82 de lei, din bugetul de stat, bani alocaţi unui proiect româno-sârb, numit Reţeaua transfrontalieră de sprijin pentru dezvoltarea agriculturii, patroana firmei Mike Security fiind una din beneficiarele ilegale ale fondurilor europene. Potrivit presei bănăţene, primarul Ioan Borduz este finul lui Sorin Frunzăverde.
Astfel, nici Transelectrica, care continuă contractul cu Mike Security, nu s-a îngrijorat deloc când a văzut problemele penale ale firmei de pază. Asemănător CEO nici societatea clujeană nu a cerut, până în prezent, nicio analiză a Mike Security, firmă al cărei acționar majoritar este Ivan Viorel Pistol și Viorel Ionuț Bizau, deși la nivelul Carașului cei aflați într-o relație contractuală cu această societate au început să facă demersuri să se debaraseze de ea.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here