Acte greșite. Sute de titluri de proprietate, rectificate!

969

Legile proprietății încă dau bătăi de cap autorităților locale și județene. Multe titluri de proprietate au fost emise „pe genunchi”, imediat după Revoluție, astfel că trebuie rectificate și corectate. De pildă, numai anul trecut, Comisia județeană de fond funciar a trebuit să îndrepte peste 350 de erori materiale strecurate în titlurile de proprietate.

În anul 2018, Comisia Județeană de Fond Funciar Gorj a emis un număr total de 806 titluri de proprietate. În același timp, Comisia a adoptat 432 de cereri privind reconstituirea dreptului de proprietate al cetățenilor.
Nu puține sunt însă titlurile de proprietate emise cu tot soiul de greșeli. Este vorba despre erori de scriere a numelor sau prenumelor, erori cu privire la tarla, la vecinătăți, suprafață reală sau identificarea cadastrală a parcelei.
„Comisia Județeană Gorj a îndreptat erorile materiale din 220 de hotărâri adoptate anterior și a îndreptat erorile materiale strecurate în 352 de titluri de proprietate. Totodată, Comisia a adoptat 14 hotărâri prin care s-au pus în executare hotărârile judecătorești de îndreptare a erorilor materiale strecurate în titlurile de proprietate menționate de instanța de judecată”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Gorj.
Mai mult, Comisia județeană de fond funciar a adoptat 37 de hotărâri prin care s-a validat reconstituirea dreptului de proprietate pentru 45,60 hectare de teren agricol și 49 de hotărâri prin care s-a validat reconstituirea dreptului de proprietate pentru 154,18 hectare pădure, din care suprafața de 100,45 ha pe vechiul amplasament și 53,73 ha pe un amplasament liber identificat de către comisiile locale din județul Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here