ACS, înglodată în datorii! Nu au fost lăsaţi ,,privaţii” să ajute echipa?

2028

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu se zbate să termine actualul sezon competiţional, dar, fără nicio sursă de finanţare, şansele sunt infime. Cu toate acestea, antrenorul principal al clubului, Claudiu Alionescu, a dezvăluit la o emisiune televizată că şansa salvării a stat în mâinile conducerii clubului, însă, inexplicabil, tratativele cu oamenii de afaceri nu au mai continuat. O asociaţie din mediul privat, formată din afacerişti gorjeni care iubesc baschetul, a vrut să ,,pompeze” aproape 1 miliard de lei vechi în ACS Târgu Jiu, însă, se pare, solicitările nu au fost repectate. Din spusele lui Alionescu, investitorii au vrut să vadă situaţia financiar-contabilă a clubului şi să aibă o persoană în conducere. Negocierile s-au împotmolit înainte să înceapă, iar, din această cauză, între antrenor şi oficialii clubului s-a produs o ruptură.,,Noi am avut posibilitatea să atragem o sumă frumuşică din mediul privat, au fost discuţii, oamenii au vrut să fie alături de noi, însă din cauza problemelor organizatorice sau a birocraţiei de la nivel organizatoric, dumnealor s-au retras şi noi am rămas în situaţia în care suntem acum. Am participat efectiv la toate discuţiile, oameni din mediul privat au vrut să vină alături de noi cu anumite condiţii, iar una dintre aceste condiţii a fost să le prezentăm o situaţie financiar-contabilă reală la momentul acela. A doua, ca unul dintre membrii acelei asociaţii, care voia să vină alături de noi, să fie efectiv în conducerea clubului, pentru ca ei să aibă garanţia că banii se cheltuie aşa cum trebuie şi acolo unde trebuie. Este normal să ai şi tu controlul acelor bani când îi dai către un club privat. Din păcate, acele acte contabile nici până acum nu au apărut şi vorbim de o discuţie care s-a purtat acum patru luni de zile. Automat, nici persoana desemnată nu a mai putut să ocupe funcţia de conducere a clubului pentru că acea asociere a căzut din cauza birocraţiei. Toată lumea din conducere a fost perfect de acord, ni s-a spus atunci că săptămâna viitoare se va realiza acea situaţie financiar-contabilă şi vom avea actele la zi. Dacă aş fi primit 10 lei de cât ori am auzit ‘săptămâna viitoare’, în momentul de faţă clubul nu mai avea nicio datorie faţă de mine. Din acel moment, relaţia mea cu conducerea a început să se deterioreze puţin”, a dezvăluit Alionescu.

Fără plan B?
Antrenorul principal al echipei nu înţelege de ce oamenii cu bani nu au fost lăsaţi să ajute clubul, în contextul în care, pentru începutul lui 2019, nu mai erau prevăzute fonduri de la Consiliul Judeţean sau Primărie. ,,Se ştia clar că finanţarea de la Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu-Jiu s-a finalizat la 31 decembrie, iar următoarea finanţare ar fi putut să vină, cel mai devreme, în aprilie, şi noi trei luni de zile nu aveam niciun fel de finanţare, era normal că orice ban în plus era în ajutorul nostru. Dar, nu am vrut ca şi conducere să primim acel ajutor, am ajuns în situaţia în care suntem acum, cu patru luni întârziere la salarii şi jucători care nu vor să mai joace”, a spus Alionescu. Fostul component al Energiei a declarat că a fost pus în situaţii umilitoare din cauza lipsei fondurilor.
,,Sunt grave probleme şi sunt unele care nu au nici o legătură cu sportul de performanţă. Problemele sunt jenante, sunt alarmante, la Târgu Mureş am fost daţi afară din hotel pentru că nu s-a plătit. Am fost acolo şi am jucat acum, în martie, şi patronul hotelului m-a făcut ‘ţigan’ pentru că i s-a promis că se va plăti după ce am stat acolo în decembrie 2018. Pentru mine a fost mai mult decât umilitor”, a dezvăluit antrenorul.Datoriile clubului se apropie acum chiar de suma pe care potenţialii investitori ar fi virat-o în club. Totuşi, pentru a termina sezonul competiţional, în actuala componenţă, ACS Târgu-Jiu ar avea nevoie de mai puţini bani. ,,Ca să mai terminăm acest sezon, fără salarii, cred că ne-ar trebui undeva la 20.000 de lei, doar pentru partea organizatorică. Avem datorii nu numai către jucători, dar şi către firme de transport, către masă şi aşa mai departe”, a spus Alionescu. Următorul meci al trupei gorjene, ultimul înainte de play-off, se va disputa pe terenul Rapidului.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here