Acreditarea Spitalului de Pneumoftiziologie, în linie dreaptă

209

Cornel Fîcea, managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, spune că au fost luate măsurile necesare pentru acreditarea unităţii. Prima vizită de evaluare în vederea acreditării va avea loc în trimestrul III al anului în curs.

Acreditarea este un obiectiv prioritar al echipei de conducere a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. În conformitate cu Planul anual de Acreditare a Spitalelor, aprobat prin Hotărârea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor nr. 43/17.12.2012, Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu a fost programat în vederea primirii vizitei de evaluare pentru acreditare în trimestrul III al anului 2014.
În acest sens în cadrul spitalului s-a demarat un amplu proces de autoevaluare, de identificare şi corectare a eventualelor neconformităţi în raport cu cele 11 standarde de referinţă. „Autoevaluarea oferă spitalului posibilitatea de a-şi evalua performanţa, de a-şi îmbunătăţi eficienţa operaţiilor, de a creşte moralul angajaţilor şi a lucrului în echipă şi de a demonstra beneficiarilor cât şi celorlalte spitale, preocuparea pentru menţinerea unor standarde ridicate de îngrijiri. Acest proces constă în elaborarea listelor de verificare a conformităţii indicatorilor, evaluarea acestora, revizuirea şi actualizarea procedurilor de lucru pentru fiecare compartiment funcţional din cadrul unităţii spitaliceşti”, explică Cornel Fîcea, managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.
Potrivit aceleiaşi surse, întreg personalul angajat al spitalului a fost implicat în procesul de autoevaluare şi corectare a neconformităţilor identificate, fiind conştient de importanţa obţinerii acreditării.
Echipa de conducere a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” are convingerea că prin măsurile întreprinse va realiza conformitatea  indicatorilor prevăzuţi şi în urma vizitei va obţine realizarea dezideratului propus, acreditarea spitalului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here