Acord pentru funcţionarii publici, la DGASPC Gorj

194

dgaspcReprezentanţii sindicatelor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj aşteaptă să fie convocaţi la o întâlnire cu conducerea instituţiei, pentru a încheia un acord pentru funcţionarii publici. La personalul contractual, în această perioadă se fac buletinele de determinare.

Cinci persoane din partea sindicatelor se vor întâlni cu alte cinci persoane din conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj pentru a stabili un acord pentru funcţia publică. „Aşteptăm să ne convoace săptămâna aceasta. Vom merge la întâlnire cinci reprezentanţi ai sindicatelor şi cinci persoane din conducerea instituţiei”, confirmă Sorin Torop, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.

În acord nu pot fi prevăzute drepturi salariale

Potrivit sindicalistului Sorin Torop, în cadrul acordului ce urmează a fi încheiat pot fi prevăzute anumite drepturi, dar nu de natură salarială. „Acordul poate să cuprindă beneficii, precum îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar nu şi drepturi salariale”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. În acelaşi timp, la nivelul tuturor centrelor din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se lucrează la realizarea buletinelor de determinare. „La personalul contractual se fac buletinele de determinare. În baza acestora se pot da, sau se pot lua anumite sporuri şi aşa mai departe. Este destul de mult de muncă”, declară Sorin Torop.

Negocierea contractului colectiv de muncă, în stand by

Sindicaliştii din DGASPC Gorj îşi doreau ca în cel mai scurt timp să înceapă negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Totuşi, se pare că acest lucru nu este posibil, deocamdată. „Nu există bază legală pentru negocierea unui contract colectiv de muncă. Când vom avea buletinele de determinare vom putea negocia un nou contract colectiv de muncă”, precizează Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. Din fericire, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj este deschisă dialogului şi a dat asigurări că atunci când va fi momentul va sta la masa negocierilor cu sindicaliştii, fără nicio problemă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here