,,Achiziție” nouă în breasla IPJ Gorj

5175

Un singur proaspăt absolvent al Școlii de Poliție a fost încadrat recent în Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Este vorba despre o tânără femeie care deja își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu.

Dacă la alte Inspectorate de Poliție din țară care se confruntă cu deficit de personal au fost încadrați zeci de proaspăt absolvenți, la Gorj a fost repartizată o singură persoană. Potrivit conducerii IPJ Gorj, este vorba despre o tânără absolventă care provine de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina și care deja activează în cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, la Biroul Ordine Publică-Proximitate. Ea a fost încadrată începând cu data de 27 noiembrie.
La nivelul Inspectoratelor de Poliție Județene din țară, repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont și de situația operativă, dar și de nevoile fiecărei structuri. La debutul în carieră, pentru primele 6 luni, absolvenții încadrați în structurile IPJ vor parcurge o perioadă de tutelă profesională, sub îndrumarea unui tutore, desemnat din rândul polițiștilor cu experienţă, care îi va sprijini în activitate.
În data de 24 noiembrie 2023, un număr de 1.313 tineri care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurământul de credință. Ei și-au preluat posturile unde au fost repartizați la trei zile distanță de la absolvire. La ceremonia de la Câmpina au fost prezenți Bogdan Despescu – chestor general de poliție, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Benone Matei – chestor, inspector general al Poliției Române, Virgiliu Nanu – prefectul județului Prahova, foști comandanți ai școlii, foste și actuale cadre didactice. Promoția noiembrie 2023, formată din 1.313 elevi, dintre care 1.006 băieți și 307 fete, este promoția din anul în care această unitate de elită a învățământului MAI împlinește 55 ani de existență.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here