Aceleaşi taxe pentru păşunat

171

Consilierii locali au aprobat, luni, tarifele pentru păşunat. Acestea se menţin la nivelul de anul trecut, spre bucuria deţinătorilor de animale. Taxele de păşunat sunt folosite numai pentru lucrări de întreţinere a păşunilor.

Consiliul local al municipiului Târgu-Jiu deţine în proprietate o suprafaţă de 483,90 ha – păşune, suprafaţă pusă la dispoziţie crescătorilor de animale de pe raza municipiului pentru păşunatul acestora. Taxele de păşunat pentru anul 2012 au fost stabilite prin HCL nr.161 din 28.05.2012, propunându-se menţinerea acestora şi pentru anul 2013. Luni, consilierii locali au aprobat menţinerea acestor tarife. „În anul 2013 se menţin taxele de păşunat la nivelul celor de anul trecut. Mai exact, la bovine şi cabaline adulte – 30 de lei pe cap, la bovine şi cabaline tinere – 15 lei pe cap, la ovine şi caprine adulte – 10 lei pe cap, la ovine şi caprine tinere – 5 lei pe cap”, a confirmat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a păşunatului animalelor se impune respectarea următoarelor reguli: perioada de păşunat fiind 15 mai – 30 octombrie, se interzice păşunatul în afara acestei perioade; animalele vor fi scoase pe păşune numai după achitarea taxei de păşunat aferentă numărului şi categoriei de animale; se interzice accesul pe păşune a animalelor din specia porcină şi a păsărilor de curte; se interzice depozitarea materialelor de orice fel pe păşune; se interzic construcţii sau amenajări pe păşune, excepţie făcând umbrarele pentru animale; crescătorii de animale care nu achită taxa de păşunat şi păşunează animalele în islazul proprietatea Consiliului Local Târgu-Jiu, vor plăti o taxă la o valoare egală cu dublul taxei de păşunat.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here