Accidente rutiere, din cauza alcoolului şi a neatenţiei

477

motor accidentZiua de 25 iulie 2010 s-a dovedit a fi o zi cu ghinion pe şoselele gorjene. Două accidente rutiere, dintre care unul cu urmări grave, au avut loc la scurt timp unul după celălalt. În ambele cazuri a fost vorba despre o greşeală a şoferilor.

Primul caz, cel mai grav, s-a soldat cu o victimă aflată în stare gravă. Este vorba despre un tânăr în vârstă de numai 22 de ani, care se afla pe locul din dreapta şoferului. Singura sa vină a fost faptul că s-a urcat în maşină cu Dumitru P.I., de aceeaşi vârstă, care, însă, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta, pe drumul dintre Bălăneşti şi Târgu-Jiu, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un copac. “În urma impactului a rezultat accidentarea gravă a pasagerului din partea dreaptă faţă, un tânăr de 22 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Tânărul a fost transportat de urgenţă la spital iar şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală.

A intrat cu motocicleta în gard

Al doilea accident rutier l-a avut ca unic protagonist pe un bărbat în vârstă de 33 de ani. Acesta, aflându-se pe motocicleta personală, pe drumul judeţean din dreptul localităţii Fărcăşeşti, la o curbă uşoară, a pierdut controlul asupra direcţiei. Bărbatul a părăsit partea carosabilă şi s-a “proptit” cu motocicleta într-o poartă. “În urma impactului, B.D. Florin a suferit leziuni uşoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat Daniel Tică. Cercetările continuă.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here