Accidente grave la Rânca

492

rancaMii de turişti au petrecut trecerea dintre ani în staţiunea Rânca, sute dintre ei venind direct pe pârtia care, zilele acestea, a atras puhoaie de iubitori ai sporturilor albe.

Primele clipe ale lui 2011 au găsit pe pârtie în special tineri veniţi din diferite colţuri ale ţării, de la Târgu Jiu şi Craiova, până la Buzău sau Cluj, cu toţii fiind bucuroşi că au zăpadă pentru a schia chiar şi în miez de noapte. În lipsa unui eveniment organizat de autorităţile care administrează staţiunea, turiştii s-au mulţumit şi cu focurile de artificii trase de administratorul pârtiei de schi sau de proprietarii de pensiuni. La toate acestea s-au mai adăugat petardele şi artificiile aduse pe cont propriu de către turişti, la cumpăna dintre ani, pârtia fiind iluminată feeric.

Evident că nu au lipsit nici amatorii de schi în noapte, senzaţia nopţii reprezentând-o cursele pe zăpadă cu camere de tractor trase de un snowmobile. Pe margine, poliţişti, jandarmi, dar şi salvamontişti şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-au asigurat că totul decurge fără probleme.

Necazurile au apărut însă a doua zi, duminică şi ieri salvamontiştii fiind nevoiţi să intervină în circa 20 de cazuri mai deosebite, într-unele din acestea turiştii având nevoie de internare la spital în urma accidentelor suferite pe pârtia de schi. Rănile au fost destul de grave, de la dislocări de bazin, până la tăieturi ale tendoanelor de la mână provocate chiar de schiuri, motiv pentru care salvamontiştii recomandă multă atenţie din partea celor care vor merge şi în următoarele zile la munte şi se vor aventura în curse ce pot avea un final nefericit.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here