Accidentaţi, după o horă făcută pe drumul european

582

DSCF1364De la bal la spital, cam asta li s-a întâmplat sâmbătă noaptea unor nuntaşi din Gorj, care în loc să tragă un chef de pomină au ajuns pe mâna medicilor după ce o maşină i-a lovit în plin. Cu toţii jucaseră o horă pe drumul european 79, la Cocoreni, unde tot un consătean de-al lor i-a accidentat, acesta dorind iniţial să ajungă la Craiova, loc în care a fost adus însă cel mai grav dintre răniţi.

Patru răniţi sunt internaţi la Secţia Reanimare a Spitalului “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu fiind în stare foarte gravă.

Trei bărbaţi răniţi şi două femei băgate în spital, cu asta s-au ales nuntaşii care îşi propuseseră să termine petrecerea ieri dimineaţă. Aproape de miezul nopţii şi înainte de a se fura mireasa, petrecăreţii au ieşit în stradă şi au încins o sârbă ca la Gorj, după care fiecare a mers încotro a apucat, fără să realizeze că circulă noaptea pe un drum european recent modernizat. „Când s-a terminat hora, lumea a ieşit în drum. Până atunci ei jucaseră la marginea şoselei, pe un podeţ. Când au ieşit în drum au ieşit instantaneu şi maşina i-a lovit la nimereală. Pe unul l-a zburat într-o altă maşină, iar alţi patru s-au dus aşa, ca popicele. Ce era pe aici pe jos de ei nici nu mai ştiai, norocul lor a fost însă că maşina nu mergea cu viteză tare pentru că altfel i-ar fi zburat”, spune Ion Coroboianu, unul dintre participanţii la nuntă. Scene de acest gen au descris mai mulţi martori, o femeie spunând că maşina a trecut la un metru de ea. „Nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat pentru că totul s-a produs foarte repede. Am crezut iniţial că se dă cu artificii pentru că am văzut ceva zburând prin aer, dar era, de fapt, adidasul unui băiat. Apoi am văzut cum l-a izbit pe un altul şi l-a aruncat într-o maşină şi altul a căzut lângă altă maşină, venind şi el tot aşa, prin aer. Nici nu am realizat ce a fost, vă rog să mă credeţi, aşa de repede a fost totul”, spune Elena Boiangiu.

Printre cei care au zburat în aer se numără şi Constantin Bodescu, el scăpând cu rănile cele mai uşoare, care nu au necesitat internarea. „Eram cu toţii după horă, traversam strada şi pe mine m-a luat din plin. Mi-a sărit adidasul din picior şi apoi ştiu că era cu o fată în dreapta în faţă şi vaca aia, că nu-i pot spune altfel, a început să ţipe la noi că suntem nişte nenorociţi. Păi ea nu vedea că era o nuntă acolo?! El venea cu viteză că în ţara asta obţin permis toţi cretinii. Bine că am scăpat teafăr”, spune tânărul, care nu a avut nevoie de internare. El a ajuns totuşi la spitalul din Târgu Jiu pentru a-l însoţi pe unul dintre cei patru răniţi aduşi aici de către ambulanţe, o a cincea persoană accidentată grav fiind transportată direct la Craiova. La spital la Târgu Jiu a venit şi fratele unuia dintre răniţi, care a povestit că acesta trebuia să fie ginere sâmbăta aceasta şi că, probabil, va trebui să îşi amâne nunta sau să fie mire cu bandaj la cap, dacă va fi posibilă externarea acestuia. „Îl omor cu mâna mea pe şofer pentru că e un nemernic. Fratele meu trebuia să fie ginere sâmbăta viitoare şi el l-a băgat în spital. Toţi nenorociţii au ajuns să conducă. Să nu vină la spital sau să nu se întâlnească cu mine că nu se va termina cu bine pentru el”, a ameninţat acesta. Şoferul Marian Dună, de 22 de ani, este un consătean al nuntaşilor. Imediat după producerea accidentului, sătenii l-au luat la pumni şi picioare, după care, dându-şi seama că este unul de-al lor s-au mai potolit. Acesta spune că nu are nicio vină pentru cele întâmplate, aşa cum nu avea nici viteză în momentul accidentului. „Ce viteză să am că de abia plecasem de la tata de acasă, de vreo 500 de metri. Ştiam că e nunta acolo, mergeam cu vreo 40de km/h, că mă aşteptam să fie oameni pe stradă, dar ei au ieşit pur şi simplu în faţa maşinii. Se vede parbrizul spart, că l-am acroşat pe unul, dar nu e altceva avariat, dacă aveam viteză cum spun ei se declanşau airbagurile. Nici vorbă de aşa ceva. E treaba lor ce declară, eu ştiu că, din contră, ei mi-au cărat mie câţiva pumni, deşi vina era a lor că ei erau pe drumul european pe care eu trebuia să merg cu maşina”, spune şoferul.

Şoferul, cercetat pentru vătămare corporală din culpă

Conducătorul auto a fost testat cu fiola, a fost dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge şi toate rezultatele au indicat zero pe linie. Interesant este însă că accidentul a fost precedat de avertismente pe care poliţiştii din comuna Bâlteni le-au făcut către nuntaşi. Şeful de post a trecut pe acolo cu câteva minute înainte şi le-a spus acestora să nu iese în drumul european şi să fie foarte atenţi la maşini pentru că altfel s-ar putea să se producă o nenorocire, lucru care a şi avut loc, de altfel. Patru din cei cinci răniţi, cei internaţi la Târgu Jiu, vor avea nevoie de asistenţă medicală mai multe zile, dar nu au viaţa pusă în pericol, medicii menţinându-i sub supraveghere în secţia ATI a spitalului judeţean. Şoferul implicat în accident s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă. În privinţa restului nuntaşilor, petrecerea a continuat până ieri dimineaţă în zori, dar în stradă nu a mai ieşit nimeni la nicio horă, semn că oamenii au învăţat lecţia, dar prea târziu. La doi kilometri mai sus de ei, în Peşteana, participanţii la o nuntă ce avea loc pe acelaşi drum european au preferat să joace sârbele şi horele pe un drum prăfuit de ţară, nimeni nefiind însă rănit.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here