Accidentat mortal de maşina de îngheţată

398

DSCF1254Un bătrân din Slivileşti şi-a pierdut ieri viaţa, după ce o maşină care transporta îngheţată la un magazin din satul Miculeşti a trecut peste el. Şoferul maşinii este un tânăr din Craiova, care azi împlineşte 33 de ani şi care, evident, numai la petreceri nu-i mai stă mintea, el având ieri nevoie de ajutor medical după ce şi-a dat seama că a ucis un om.

Accidentul s-a produs ieri la prânz într-o intersecţie din satul Miculeşti, comuna Slivileşti. Victima este Gheorghe Fotescu, un bătrân de 81 de ani, care n-a mai ajuns acasă şi nici la vitele pe care le păştea zilnic pe câmpul de la marginea satului. O maşină care transportase îngheţată la un magazin situat la 10 metri de intersecţia cu pricina mergea cu spatele, şoferul neobservând existenţa bătrânului. O localnică a ţipat cât a putut atunci când a văzut că şoferul nu opreşte maşina şi trece peste trupul lui Fotescu. „Din casă auzii o femeie ţipând ca din gură de şarpe. Atunci am ieşit la poartă şi l-am văzut pe şofer, care se ţinea cu mâna de inimă şi ţipa ca din gură de şarpe că omorâse un om. Eu am crezut că o fi dat peste vreunul cu căruţa, dar nu vedeam căruţa, că aici în intersecţie se mai întâmplă din astea. Am întrebat ce s-a întâmplat şi atunci am aflat că l-a călcat pe amărâtul acesta, care mergea toată ziua cu vacile, că îl lua nevastă-a pe câmp şi pe deal mereu. Nu m-am dus să mă uit la el că am probleme cu inima, dar am înţeles că a murit pe loc”, spune Maria Tulic, o localnică din Miculeşti.

Un alt sătean, Vasile Anghelescu, declară, inclusiv în faţa poliţiştilor, că bătrânului i s-ar fi făcut rău cu doar câteva clipe înainte ca maşina de îngheţată să îl calce. „Era pe mijlocul drumului şi a căzut, i s-a făcut rău, după care l-a călcat maşina. I s-a făcut rău, şoferul l-am văzut cum se uita în oglindă, dar dacă el era deja pe jos, în spatele maşinii, nu mai avea cum să-l vadă”, spune Anghelescu. Rudele celui decedat au venit imediat la faţa locului, dar nu au mai putut să-i fie de folos cu nimic. Una dintre fiicele bărbatului spune că acesta era perfect sănătos în ciuda vârstei pe care o avea şi că nu-i vine să creadă că tatăl său a avut parte de un asemenea sfârşit tragic. „Tata spunea că doar măselele l-au durut la viaţa lui şi eu îl felicitam pentru că nu aveam o grijă în această privinţă. Era un om bun la muncă, iar acum nu cred decât că e vina şoferului. El a trăit aici toată viaţa, acesta era drumul lui pe care mergea cu vitele, vă daţi seama că ştia şi traseul şi că circulă maşini. Eu cred că şoferul este vinovat pentru că el era la volan”, spune Elena Fotescu, fiica cea mare a bărbatului decedat. Şoferul de pe maşina cu îngheţată, Daniel I. T., împlineşte azi 33 de ani, dar cu siguranţă nu mai are chef nici măcar să bea o gură de apă, dar apoi să dea de băut şi să le facă cinste prietenilor. O maşină a Poliţiei l-a transportat ieri la spitalul din Motru după ce i s-a făcut rău ca urmare a implicării sale în accidentul respectiv, lui fiindu-i recoltate cu această ocazie şi probele biologice pentru calcularea alcoolemiei. „Nu ştiu ce a făcut, dar am văzut că îi era rău, iar eu l-am ajutat, i-am dus apă şi îl ştiam pentru că el ne adusese îngheţată la magazin. L-au luat cu maşina Poliţiei şi l-au dus la spital, că ambulanţa nu a mai venit nici până acum”, spunea ieri Claudia Anghelescu, vânzătoarea de la magazinul la care venise maşina cu îngheţată. Poliţiştii spun că tânărul craiovean este anchetat penal şi este acuzat de ucidere din culpă, ancheta fiind în derulare pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Oamenii legii au audiat ieri deja martorii oculari care au văzut cum s-a produs evenimentul rutier, un verdict final urmând să fie dat de către procurorii din Motru, cei care coordonează ancheta respectivă.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here