Accident grav la Polovragi! O angajată a Departamentului pentru Situații de Urgență, martoră la eveniment, a acordat primul ajutor

520

Şase persoane, între care doi copii, din Constanţa, au fost rănite, sâmbătă, într-un accident produs la Polovragi. Microbuzul în care se aflau două familii care se întorceau din vacanța petrecută la Rânca a intrat într-un stâlp de beton. Evenimentul rutier s-ar fi produs din cauza neatenției șoferului. Acesta a ajuns cu mașina pe contrasens. O fetiţă de 10 ani, rănită în accident, a fost transportată la un spital din Bucureşti, cu un elicopter SMURD.“Din primele cercetări se pare că șoferul a intrat brusc pe contrasens și în coliziune cu acea construcție din beton. Microbuzul este de unul personal, de 8+1 locuri. În microbuz se aflau două familii, din Constanța, care se întorceau de la Rânca. În urma investigaţiilor medicale efectuate s-a stabilit că patru victime sunt rănite grav, una dintre acestea, o fată minoră fiind transportată cu elicopterul la Bucureşti, având fractură de coloană”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Înainte ca pompierii să ajungă la fața locului, o angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, martoră la eveniment, le-a acordat primul ajutor victimelor.”Să ajuți este cel mai nobil lucru. Sâmbătă, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Polovragi în urma căruia au rezultat șase victime. Apelul a venit de la o doamnă care nu părea deloc panicată, ba mai mult, a oferit detalii în termeni medicali despre starea victimelor. Echipajele sosite la fața locului au găsit-o pe această doamnă plină de sânge pe mâini și piept, ținând capul unui bărbat care era încarcerat. Examinase victimele și le-a prezentat rapid situația colegilor noștri care au trecut la treabă. Au descarcerat bărbatul și au preluat toate victimele printre care se aflau și două fetițe de 10 și 14 anișori! Inițial, am crezut că această doamnă are pe cineva drag printre victime pentru că nici după ce echipajele de intervenție au ajuns la fața locului ea nu a plecat și a rămas să dea o mână de ajutor.Mai târziu, am aflat că doamna despre care vorbim este una dintre colegele noastre. Este doamna Lăcrămioara-Maria Ion angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență!
Pe lângă spiritul său civic, modestia de care a dat dovadă este o calitate în fața căreia ne plecăm capul! Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment. A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele șase victime ale accidentului. A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte grave, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor. N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță. La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge…apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei! Noi trebuie să îți mulțumim Lăcrămioara pentru tot ce ai făcut ieri și, cu siguranță, îți vor mulțumi și victimele când vor afla că tu ai fost cea care le-a întins prima mână de ajutor!”, este mesajul postat de reprezentanții ISU Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here