Accident de muncă mortal la Complexul Energetic Oltenia! Directorii de la carierele Pinoasa și Peșteana, demiși

504

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, angajat al Carierei Peșteana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni dimineața, în timpul serviciului, după ce a fost prins și strivit de banda transportoare de cărbune. ”În data de 23 iulie 2018, în jurul orei 06.00, la Cariera Peșteana, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul salariatului Neamțu Stelică, în vârstă de 49 de ani, lăcătuș, cu o vechime în câmpul muncii de aproximativ 30 de ani. În timp ce executa lucrări de comutare de la circuitul de steril la circuitul de cărbune, lucrătorul s-a poziţionat în zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Leziunile survenite au provocat decesul angajatului. Instructajul de protecţie a muncii fusese efectuat, fişa de instruire a salariatului fiind semnată. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. De asemenea, la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situaţii. Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Complexul Energetic Oltenia.
Poliţiştii şi inspectorii ITM au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. ”În timp ce făcea comutarea de la circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peşteana Nord are 49 de ani, era lăcătuş mecanic şi are doi copii majori”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. Acesta este al treilea accident de muncă petrecut în doar trei zile, la Complexul Energetic Oltenia. Doi electricieni de la Cariera Pinoasa au ajuns cu arsuri la spital, sâmbătă, după ce s-au electrocutat. În aceeași zi, un bărbat de 40 de ani, de la aceeași carieră, a fost rănit la picior, în timp ce curăța materialul dintr-un buncăr de deversare al transportorului T69.

Directorii de la carierele Pinoasa și Peșteana, demiși după accidentele de muncă
Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au dispus primele măsuri după cele trei accidente de muncă, din ultimele trei zile, la carierele Pinoasa și Peșteana. ”Directoratul a dispus schimbarea conducerilor celor două cariere, Pinoasa și Peșteana. Până la preluarea funcțiilor de conducere de către noile persoane numite, derularea procesului tehnologic de producție va fi coordonată în mod nemijlocit de directorul Exploatării Miniere Roșia – Rovinari”, se precizează într-un comunicat de presă al CEO. Aceasta nu este singura măsură luată de reprezentanții companiei. ”Directoratul CE Oltenia a emis decizii cu privire la constituirea la nivelul fiecărei sucursale energetice și exploatări miniere a unor comisii pentru reevaluarea și reanalizarea din punct de vedere tehnic a tuturor instalațiilor în vederea identificării eventualelor neconformități, pentru asigurarea securității și siguranței tuturor locurilor de muncă ale salariaților.
La nivelul tuturor subunităților energetice și miniere vor fi prelucrate, în regim de urgență, evenimentele care au avut loc în perioada 21-23 iulie 2018, în scopul luării tuturor măsurilor necesare pentru evitarea producerii unor situații asemănătoare.
De asemenea, CE Oltenia asigură tot sprijinul privind recuperarea salariaților afectați de incidentele produse la cariera Pinoasa, în data de 21 iulie 2018”, se mai precizează în comunicatul de presă.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here