Accident de muncă la Cariera Jilț Nord! – Angajata aruncată de la aproape trei metri înălțime, spitalizată în București

566

Un grav accident de muncă s-a petrecut la jumătatea săptămânii trecute la Cariera Jilț Nord aparținând Complexului Energetic Oltenia. O angajată a unității miniere, cu douăzeci de ani vechime în muncă, a fost aruncată de un transportor într-un buncăr de preluare a materialului steril, femeia căzând de la aproape trei metri înălțime. Angajata, lăcătuș în cadrul carierei CEO, a fost transportată imediat la UPU Târgu-Jiu, iar de acolo a fost trimisă la un spital din Capitală, aceasta suferind o fractură la coloana vertebrală. Femeia va fi supusă, miercuri, unei intervenții chirurgicale. Accidentul de muncă este în cercetarea ITM Gorj.

Potrivit liderului de sindicat de la Cariera Jilț Nord, Ștefan Neferu, accidentul de muncă a avut loc, miercuri dimineață, la ieșirea din schimbul trei. Mirela Pavel în vârstă de 49 de ani a fost victima accidentului de muncă, femeia lucrând, singură, la înălțime, pe o bandă de cărbune. A fost văzută însă la timp, când a fost aruncată de transportorul respectiv în buncărul de preluare a materialului steril, și a primit îngrijiri medicale. În cădere, angajatei i s-a fracturat vertebra numărul unsprezece a coloanei vertebrale, fapt care nu i-a afectat, din fericire, sistemul locomotor. “Accidentul este în anchetă, atât pe linia securității în muncă din CEO, cât și la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar, probabil, pe fondul condițiilor de muncă și probabil a oboselii a avut loc acest incident regretabil. Rămâne de văzut ce se va constata la finalul verificării respective. Eu am fost alături de salariată, care este membră a sindicatului pe care îl conduc, am fost două zile la București cu ea. Din fericire, starea acesteia este stabilă, dar mâine(n.r. miercuri) va fi supusă unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală. I-am făcut dosarul social pentru a beneficia de bani de la CEO pe perioda spitalizării, dar și sindicatul o va ajuta aplicând regulamentul de acordare a ajutoarelor. Administrația a fost, de asemenea, receptivă la cele întâmplate, iar joi dosarul salariatei de la Cariera Jilț Nord a trecut de Directorat”, a explicat liderul de sindicat Ștefan Neferu.

CEO, lider la accidente de muncă!
Accidentul de muncă s-a petrecut în zona nodului de distribuție de la Cariera Jilț Nord, femeia fiind lăcătuș pe banda oscilantă. Acum aceasta este spitalizată la Spitalul Bagdasar Arseni din București, fiind internată acolo miercuri seara, după ce a fost transportată cu o ambulanță de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. La UPU în municipiu, acesteia i s-au făcut toate investigațiile necesare, aici ajungând cu ambulanța carierei. “Suntem alături de colega noastră care mai trebuie să treacă de această operație la coloană. Ne bucurăm că starea ei nu s-a agravat și ne dorim să se facă bine cât mai repede. În ce privește accidentul, acestea sunt condițiile de muncă în carieră, se lucrează sub risc și în număr restrâns”, a mai subliniat Neferu. Anul trecut, la CE Oltenia au avut loc 35 de accidente de muncă, compania de stat fiind amendată drastic de ITM Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here