Accident cu un poliţist fugar de la locul faptei

182

Un om al legii este suspectat că în noaptea de duminică spre luni a fost implicat la interval de câteva minute în două evenimente rutiere produse pe raza municipiului, la o distanţă de câţiva kilometri, mai grav fiind faptul că şoferul care a produs accidentele a fugit de la fiecare dintre ele. Primul dintre evenimente, o tamponare, s-a produs între Gară şi giratoriul de la Colegiul Naţional Spiru Haret, un autoturism Logan, de culoare albastră, fiind acroşat lateral din dreapta, de o Skoda de culoare albă.

Maşina din urmă şi-a văzut mai departe de drum, chiar dacă în autoturismul tamponat era o gravidă în trei luni care a suferit un atac de panică şi care, iniţial, a fost dusă la Unitatea de Primire Urgenţe, ulterior tânăra neavând nevoie de îngrijiri medicale. Între timp, Skoda de culoare albă, cu numere de Bulgaria, a trecut podul Jiului, de la Piaţa Centrală, iar pe Calea Severinului, în dreptul intersecţiei cu strada Meteor, a intrat pe contrasens şi a izbit în plin o maşină parcată regulamentar. Maşina respectivă a fost băgată într-un stâlp de pe trotuar, în timp ce Skoda s-a învârtit la 180 de grade şi s-a oprit cu spatele fix în zidul unei case de pe marginea şoselei.
Locatarii din zonă povestesc despre un tânăr plin de sânge pe faţă care a coborât destul de liniştit din Skoda albă şi care a plecat să-şi cumpere o sticlă de apă, nefăcându-şi griji pentru cele întâmplate.
Oamenii spun că bărbatul era băut bine şi că la locul accidentului nu s-a mai întors, unul dintre ei recunoscându-l ca fiind un agent de la postul de poliţie din Băleşti.
„De cum am văzut maşina, am ştiut că e a lui Gheorghe Lucian, de la Băleşti. Acum a fugit, dar nu de mult mi-a luat mie certificatul că zicea că e fals pentru maşina mea cu numere de Bulgaria. Să vedem acum cum e al lui, că şi el tot de Bulgaria are maşina. Să vedem ce face el acum, că eu nu am fugit de el atunci când m-a tras pe dreapta”, a declarat Constantin Negrilă, unul dintre localnici şi rudă cu proprietarii maşinii avariate, care tocmai se întorseseră acasă de la un botez.
Până ieri după-amiază poliţiştii nu reuşiseră să afle cine a condus cu exactitate autoturismul, conducerea IPJ Gorj dispunând o anchetă internă pentru a-l verifica pe agentul din Băleşti, aflat în această perioadă în concediu de odihnă. La sediul Poliţiei Rutiere s-a prezentat o tânără care susţinea că ea ar fi fost la volan, dar probele şi declaraţiile martorilor descriu şoferul ca fiind un bărbat tânăr, motiv pentru care „suspecta” a fost trimisă acasă. Agenţii rutieri au pornit în căutarea colegului lor, până la închiderea ediţiei omul legii rămânând de negăsit…dosarul în care este cercetat penal fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, care, deocamdată, nu a comunicat dacă şi în acest caz va efectua cercetările cu „maximă celeritate”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here